Μόνο δυο θα περάσουν

09:12 9/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (1-1, ΔΤ)
ΓΗΠΕΔΟ: "Allianz Arena", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι δυο ομάδες με τεράστια παράδοση και ιστορία αλλά στο τέλος της βραδιάς μόνο μια θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δυο ομάδες να αναμετρώνται στο Μόναχο στην ρεβάνς του 1-1 στο "Ολντ Τράφορντ".
Η Μπάγερν μετρά τρία σερί ματς χωρίς νίκη και μάλιστα το Σάββατο γνώρισε

την ήττα στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά από 53 αγωνιστικές (1-0 από την Άουγκσμπουργκ), αν και έχει εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πολλά προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι οκτώ παίκτες: οι τιμωρημένοι Σβαϊνστάιγκερ και Μαρτίνεθ, καθώς και οι τραυματίες Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Στάρκε, Ρέντερ και Μπαντστούμπερ.
Η Γιουνάιτεντ δείχνει να βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι». Προέρχεται από επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Νιούκαστλ εκτός έδρας και δίνει μάχη για να προλάβει το Europa League, διατηρώντας και κάποιες ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός πλάνων του Ντέιβιντ Μόγες είναι σίγουρα οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Μαρουάν Φελαϊνί και Ράφαελ λόγω τραυματισμού και ο Χουάν Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ παρά τον τραυματισμό του αναμένεται να παίξει.
Πέρα από τον αξέχαστο τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλσκιερ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και είχε κατακτήσει τον τίτλο με 2-1, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά άλλες δύο φορές: Τη σεζόν 2009/10, η Μπάγερν είχε πάρει την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε επικρατήσει 2-1, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 3-2. Την περίοδο 2000/01 οι Βαυαροί είχαν επίσης χαμογελάσει και μάλιστα με δύο νίκες (0-1 και 2-1). Για τη φάση των ομίλων το 1998 και το 2001 οι αγώνες στο Μόναχο δεν είχαν νικητή (2-2 και 1-1 αντίστοιχα).
Η Μπάγερν ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Παράλληλα έχει προκριθεί στις 16 από τις 18 περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας. Ειδικότερα μετά από 1-1 έχουν 11/11 προκρίσεις στο Μόναχο. Η Μαν. Γιουνάιτεντ επί γερμανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει περάσει έξι φορές από τις έντεκα που είχε έρθει ισόπαλη στο πρώτο ματς στο γήπεδό της. Μετά από 1-1 στο Μάντσεστερ έχει πάρει την πρόκριση τρεις φορές κι έχει αποκλειστεί δύο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (1-1, Novasports 2)
ΓΗΠΕΔΟ: "Βιθέντε Καλδερόν", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Για 90 λεπτά, ίσως και για περισσότερα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αφήσουν στην άκρη τις διαφορές που έχουν στην Primera Division και θα τα δώσουν όλα για να προκριθούν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δυο ομάδες να αναμετρώνται στην Μαδρίτη μια εβδομάδα μετά το 1-1 της Βαρκελώνης.
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της και κρατά με επιτυχία δύο μεγάλα καρπούζια στην ίδια μασχάλη, παραμένοντας πρωτοπόρος στην Primera Division μετά το 1-0 επί της Βιγιαρεάλ το Σάββατο. Το 1-1 στο «Καμπ Νου» δίνει στους γηπεδούχους ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο θέλουν να μετατρέψουν σε πρόκριση με όπλο την έδρα τους, όπου μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Αμφίβολοι με προβλήματα τραυματισμών είναι οι Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν.
Η Μπαρτσελόνα παραμένει μια ανάσα από τους πρωτοπόρους μετά το 3-1 επί της Μπέτις. Το 1-1 του πρώτου αγώνα υποχρεώνει την ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο να αναζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, ενώ και ο Κάρλες Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι ιατρικά έτοιμος.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με γηπεδούχο την Ατλέτικο, οι Μαδριλένοι έχουν 50 νίκες, 23 ισοπαλίες και 33 ήττες απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε έντεκα περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας, η ομάδα της πρωτεύουσας έχει προκριθεί εννιά φορές, ενώ μετά από σκορ 1-1 μετρά έξι προκρίσεις σε επτά περιπτώσεις. Για τους Καταλανούς είναι η δέκατη φορά που έχουν έρθει ισόπαλοι στην έδρα τους σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχουν προκριθεί πέντε από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ειδικότερα μετά από 1-1 στο «Καμπ Νου» έχουν τρεις προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Οι «μπλαουγκράνα» επιδιώκουν να επεκτείνουν το σερί παρουσιών τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης για έβδομη φορά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» που βρίσκονται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 επιζητούν την παρουσία τους σε ημιτελικό μετά το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα