Μοιρασιά στο Τορίνο

23:48 31/3/2015 - Πηγή: AEK365

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Γιουβέντους Στάντιουμ

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Ιταλία, με τον Μάρκο Παρόλο να σουτάρει από μακριά και τον Τζο Χαρτ να απομακρύνει σε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Επόμενη απειλή για την εστία της Αγγλίας ήταν αυτή του 18ου λεπτού, όμως ο Φιλ Γιαγκέλκα είχε σωστή τοποθέτηση για να απομακρύνει την σέντρα του Ματέο Νταρμιάν μέσα στην μικρή περιοχή.

Οι Άγγλοι απάντησαν στο 21' με τον Γουέιν Ρούνεϊ να φτάνει κοντά στο 47ο γκολ

του με το εθνόσημο, αλλά το σουτ του αφού κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου κατέληξε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του συνόλου του Ρόι Χότζον, που έβλεπε την ομάδα του να μην έχει καλή συνοχή παρά την καλή της κυκλοφορία ανά διαστήματα και τον Φιλ Τζόουνς να πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, σε ρόλο κεντρικού κόφτη.

Οκτώ λεπτά μετά την ευκαιρία του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας άλλος της Πρέμιερ Λιγκ, ο Γκρατσιάνο Πελέ (Σαουθάμπτον) έβαλε τέρμα στην αφλογιστία του που κρατούσε από το 2014 (20/12 σε νίκη των «Αγίων» με σκορ 3-0 επί της Έβερτον) καθώς με πανέμορφη κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ και έκανε το 1-0. Η ασίστ πιστώθηκε στον Τζόρτζιο Κιελίνι, που εξέθεσε τον Τζόουνς στην αριστερή πτέρυγα -όπως εκδήλωναν τις επιθέσεις τους οι Ιταλοί- και σέντραρε υπέροχα με το δεξί.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κρις Σμόλινγκ τραυματίστηκε στο κεφάλι, πέρασε αναγκαστικά εκτός κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, και την θέση του πήρε ο Μάικλ Κάρικ. Έτσι ο Τζόουνς γύρισε στην φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ιταλία να πρωταγωνιστεί και πάλι, και να φτάνει στο κοντά στο 2-0 στο 48ο λεπτό. Αρχικά ο Χαρτ έκανε πολύ καλή απόκρουση σε κοντινή προσπάθεια του Έντερ και στην συνέχεια ο Πελέ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα αρκετά εκτός εστίας.

Τα «τρία λιοντάρια» απάντησαν με δύο ευκαιρίες, μία από τον Γκιμπς και μία από τον Κέιν, αλλά δεν ανησύχησαν ιδιαιτέρως τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο βετεράνος γκολκίπερ της Γιουβέντους δήλωσε και πάλι παρών στο 72', αρνούμενος το γκολ στον Ρούνεϊ, μετά από προσπάθειά του από μέση απόσταση. Ο Άγγλος στράικερ αστόχησε σε νέα του προσπάθεια, δευτερόλεπτα αργότερα.

Αυτός που τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν ο Άντρος Τάουνσεντ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο έκανε το 1-1 με απίθανο βολέ από τα όρια της περιοχής με το «αδύναμο» πόδι του, το δεξί.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ρούνεϊ νικήθηκε και πάλι στην προσωπική του μονομαχία με τον Μπουφόν. Οι Ιταλοί κατάφεραν εν τέλει να ξεπεράσουν την πίεση των Άγγλων και έφτασαν κοντά στο 2-1 με τον Αντονέλι, ο οποίος σούταρε ελάχιστα εκτός εστίας.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι (72' Μορέτι), Ρανόκια, Μπονούτσι, Φλορέντσι (60' Αμπάτε), Παρόλο, Βαλντιφιόρι (67' Βεράτι), Σοριάνο, Νταρμιάν (73' Αντονέλι), Έντερ (61' Βάσκες), Πελέ (61' Ιμόμπιλε)

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Κλάιν (46' Γουόκερ), Σμόλινγκ (44' Κάρικ), Γιαγκέλκα, Γκιμπς (87' Μπερτράντ), Τζόουνς, Ντελφ (70' Τάουνσεντ), Χέντερσον (74' Μέισον), Ρούνεϊ, Γουόλκοτ (55' Μπάρκλεϊ), Κέιν

Keywords
Τυχαία Θέματα