Ακάθεκτες Άρσεναλ και Σίτι

17:08 18/1/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2-2
Γήπεδο: Άνφλιντ

Γκέλα για τη Λίβερπουλ που έμεινε στο 2-2 με την Άστον Βίλα και μάλιστα ισοφάρισε με πέναλτι-φάντασμα.

Στο 2ο μόλις λεπτό, η κεφαλιά του Μπεντεκέ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 24' η κεφαλιά του Κλαρκ τράνταξε το δοκάρι της Λίβερπουλ. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «χωριάτες» έφτασαν στο

γκολ. Ο Ντελφ έκοψε τον Σουάρες, ο Αγκπονλαχόρ έδωσε όμορφα στον Βάιμαν που με σουτ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ ανέβηκε και προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 36' ο Αγκμπονλαχόρ έκανε τα γύρισμα, ο Μινιολέ βρήκε λίγο την μπάλα και ο Μπεντεκέ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 45+3΄, καθώς ο Χέντεραον βρήκε τον Στάριτζ που τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Γκουζάν κι έκανε το 2-1.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 53' ο Σουάρες κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι και ο Τζέραρντ από τα 11 μέτρα, έκανε τα 2-2. Στο 54' το φάουλ του Σουάρες, ενώ το σουτ του Ουρουγουανού στο 64' κατέληξε στην αγκαλιά του Γκουζάν. Στο 77' ο Σουάρες εκτέλεσε νέο μακρινό φάουλ, με την μπάλα να περνά ξανά λίγο άουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σισοκό, Σκρτελ, Τουρέ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (46' Λούκας, 66' Άλεν), Στάριτζ, Σουάρεζ.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπακούνα, Φλααρ, Κλαρκ, Μπερτράντ (81' Λούνα), Ελ Αχμάντι (62' Σιλά), Γουέστγουντ, Ντελφ, Αγκμπονλαχόρ (49' Χολτ), Βέιμαν, Μπεντεκέ.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΦΟΥΛΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Emirates

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Άρσεναλ, που νίκησε με 2-0 τη συμπολίτισσα Φούλαμ.

Η Άρσεναλ πίεσε από το πρώτο λεπτό και στο 18' είχε δοκάρι με τον Οζίλ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος.

Στο 51' στο 53' και στο 56' ο Σάντι Καθόρλα έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες, αλλά στο 57' ο Ισπανός άσος με πλασέ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 62ο λεπτό ο ίδιος παίκτης νίκησε από κοντά τον Στεκέλενμπουργκ κι έκανε το 2-0 για την Άρσεναλ. Στη συνέχεια οι «κανονιέρηδες» είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Γκνάμπρι (71' Ποντόλσκι), Οζίλ (85' Τσάμπερλεϊν), Ζιρού

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ, Ρίτερ, Μπερν, Χάγκελαντ, Ρίτσαρντσον, Ντεζάγκα (68' Μπεντ), Σίντγουελ, Πάρκερ, Κατσάνικλιτς (87' Κασάμι), Ντέμπσεϊ, Μπερμπάτοφ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΚΑΡΝΤΙΦ: 4-2
Γήπεδο: Etihad

Οι Πολίτες κέρασαν γκολ και την Κάρντιφ (4-2) στο «Etihad» και έγιναν η πιο γρήγορη ομάδα της Premier που φτάνει τα 100 γκολ.

Επίθεση-όνειρο για το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι που δεν είχε πρόβλημα να... καθαρίσει την Κάρντιφ και να φτάσει τα 103 γκολ σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις! Μετά και από αυτή την τεσσάρα, η Σίτι έγινε η πιο γρήγορη ομάδα επί εποχής Premier League που πιάνει την 100άρα τόσο νωρίς και παραμένει κολλητά πίσω από την Αρσεναλ (-1) που επιβλήθηκε εντός της Φούλαμ (2-0). Το βιολί του ο φανταστικός Τουρέ, επέστρεψε στα γκολ ο Κουν Αγουέρο.

Από νωρίς φάνηκε ότι το ματς θα πάει όπως και πολλά άλλα με μικρής δυναμικότητας αντιπάλους για την Σίτι. Τζέκο (10') και Νάβας (11') απείλησαν πρώτοι και ο Βόσνιος βρήκε τελικά δίχτυα στο 14' μετά από γύρισμα του Σίλβα από αριστερά και επιβεβαίωση από την goal line technology (1-0). Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων και την ευκαιρία του Νεγρέδο (24') οι Ουαλοί είχαν το θράσσος να ισοφαρίσουν όταν μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια ο Νουν έσπασε τα άλατα στον Κομπανί και με εξαιρετικό αριστερό άφησε καρφωμένο τον Χαρτ για το 1-1.

Οπως πολλοί θα περίμεναν, η Σίτι... νευρίασε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους πριν την ανάπαυλα. Ο Τουρέ πήρε τη μπάλα στην άμυνα των Πολιτών, άντεξε στην πίεση, έβγαλε μαγική πάσα με το εξωτερικό στον Τζέκο που έδωσε μάχη, η μπάλα πήγε στον Νάβας, ο Ισπανός σούταρε με τη μία και έκανε το 2-1 για το κλαμπ του Μάντσεστερ (33').

Οσο τα πράγματα ήταν -υποθετικά- ρευστά η Κάρντιφ έδειξε διάθεση να παίξει μπροστά στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όμως δεν έκανε φάση. Στο 61' ο Σίλβα με διαγώνιο σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο ίδιο λεπτό ο Πελεγκρίνι έδωσε χρόνο και στην PL στον Αγουέρο. Ο Κουν έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και σουτ μετά την πάσα του Τζέκο, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τελικά, το 3-1 το έκανε ο υπερ-φορμαρισμένος, Γιάγια Τουρέ στο 76', με τον Ιβοριανό, να παίρνει τη μπάλα πίσω από το κέντρο, να φτάνει έξω από την περιοχή να κάνει το «1-2» με τον Αγουέρο και να νικάει με αριστερό σουτ τον Μάρσαλ. Στο 79' το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ έγραψε και ο Αγουέρο, όταν μετά από μπαλιά του Τουρέ χόρεψε τον Κόλκερ και με κεραυνό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε από κοντά ο Κάμπελ σουλουπώνοντας κάπως την εικόνα της Κάρντιφ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Νάβας (82' Κλισί), Τουρέ, Γκαρσία, Σίλβα (80' Μίλνερ), Νεγρέδο (62' Αγουέρο), Τζέκο

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, ΜακΝότον (68' Τζον), Κόκερ, Τέρνερ, Κατρίν, Γουίτινγχαμ (68' Μπέλαμι), Μεδέλ, Γκούναρσον (78' Έικρεμ), Μουτς, Νουν, Κάμπελ

ΝΟΡΙΤΣ-ΧΑΛ: 1-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Τρείς σημαντικούς βαθμούς πήρε και η Νόριτς, που επικράτησε εντός έδρας με 1-0 επί της Χαλ.

Το γκολ μπήκε στο τέλος της αναμέτρησης από τον Μπένετ και τα «καναρίνια» πήραν την νίκη μετά από έξι αγώνες «ανομβρίας».

Ο Χάντελστοουν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90΄ και άφησε την Χαλ με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Ρ. Μπένετ, Μπασόνγκ, Όλσεν, Σνόντγκρας, Φερ, Τζόνσον, Γκουτιέρεζ (69' Πίλκινγκτον), Φαν Βολφσβίνκελ (80' Μπέκιο)

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροσενιόρ, Μπρους, Τσέστερ (15' Φιγκερόα), Ντέιβις, Χάντλεστοουν, Κορέν (82' Φράιατ), Λίβερμορ, Γέλαβιτς, Σαγκμπό (67' Μπόιντ), Ελμοχαμάντι

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-3
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Η Νιούκαστλ επικράτησε με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ, εκτός έδρας και γεύτηκε την χαρά της νίκης μετά από τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και τρεις στο πρωτάθλημα.

Ο Καμπάιγ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 16΄ και ο Ρεμί έκανε στο 33΄ το 2-0. Ο Γουίλιαμσον με αυτογκόλ έκανε στο 45+2 το 2-1 για την Γουέστ Χαμ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στις καθυστερήσεις από την άλλη ο Καμπάιγ σκόραρε ένα ακόμα γκολ, για το τελικό 3-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζόνσον, Ρατ, Κόλισον (46' Μόρισον), Τέιλορ, Νόμπλε, Κόλινς, Ντιαμέ (62' Κάρολ), Τζάρβις (73' Τ. Κόουλ), Ντάουνινγκ, Κ.Κόουλ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σαντόν (74' Ντάμετ), Γουίλιαμσον, Τέιλορ, Γιανγκά-Εμπιβά, Τιοτέ, Ανίτα (60' Σόλα Αμεόμπι), Καμπάιγ, Σισοκό, Ρεμί (78' Μπεν Αρφά), Γκουφράν

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-0
Γήπεδο: KC Stadium

Νίκη χρυσάφι με 1-0 πανηγύρισε η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στη Στόουκ και πήρε βαθειά ανάσα.

Στο 13ο λεπτό ο Σπερόνι είπε όχι σε κεφαλιά του Γουίλσον, ενώ στο 46' ο Άνταμ έκανε τρομερή ενέργεια, αλά αστόχησε για λίγο. Τελικά στο 50ο λεπτό η Πάλας έφτασε στο γκολ, με όμορφο πλασέ του Πάντσεαον.

Στη συνέχεια η Στόουκ πίεσε κι έχασε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Γκάμπιντον, Ντελάνι, Παρ, Μπολασιέ (86' Γουιλμπράχαμ), Γουόρντ, Γέντινακ, Πάντσεον, Γκουεντιούρα (68' Ο'Κίφι), Σαμάκ (86' Μόξεϊ)

ΣΤΟΟΥΚ : Μπάτλαντ, Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς, Ουόλτερς (79' Γκουϊντετί), Ενζονζί, Άνταμ, Γουέλαν (58' Άιρλαντ), Ασαϊντί (72' Αρναούτοβιτς), Κράουτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 2-2
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Σάντερλαντ και Σαουθάμπτον σε ένα όμορφο ματς.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ροντρίγκες κοντρόλαρε έξω από την περιοχή με το στήθος και με όμορφο συρτό σουτ, έκανε το 1-0 για τη Σαουθάμπτον. Στο 21ο το σουτ του Λάμπερτ, έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 31' ο Λόβρεν με νέο τρομερό σουτ, έκανε το 2-0. Η Σάντερλαντ αφυπνίσθηκε από το 2-0 και μείωσε στο επόμενο λεπτό ο Μπορίνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «αγίων» μετά από σέντρα του Τζόνσον και πλάσαρε τον Μπόρουτς για το 2-1. Στο 45ο λεπτό ο Λάμπερτ δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, αλλά ο Μανόνε, έδιωξε όμορφα.
Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον φορμαρισμένο Τζόνσον που έκανε το 2-2 στο 71'.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Αλόνσο, Κάτερμολ (63' Γκάρντνερ), Ο' Σέι, Μπράουν, Τζόνσον, Λάρσον (64' Κόλμπακ), Άλτιντορ (73' Φλέτσερ), Κι, Μπορίνι.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Τσέιμπερς, Σο, Κορκ, Φοντέ, Λόβρεν (88' Γιόσιντα), Ντέιβις, Σνέιντερλιν, Λάμπερτ, Λαλάνα (74' Ραμίρεζ), Ροντρίγκεζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα