Μίσσας: Η Εθνική έχει παίκτες με ιδιαίτερο ταλέντο

18:18 13/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια η Εθνική Νέων Ανδρών προκρίθηκε ως πρώτη στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ U-20 της Εσθονίας με τον Κώστα Μίσσα να υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάποιους παίκτες που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο ενώ ζήτησε από τους διεθνείς να πιστέψουν πιο πολύ στον εαυτό τους. Όσο για την συνέχεια του τουρνουά, υπογράμμισε πως η ομάδα θα πάει βήμα-βήμα σε αυτό το τουρνουά.
Η Εθνική Νέων Ανδρών κέρδισε σήμερα 77-74 την Λιθουανία με τον

ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα να μιλά στον SENTRA FM 103.3
Για την πορεία μέχρις στιγμής: «Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, πάμε βήμα-βήμα. Είχαμε μια πολύ δύσκολη κλήρωση και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τα παιδιά ανταποκριθήκανε και με επιστέγασμα την σημερινή νίκη, ήμασταν μπροστά 15π. μας περάσανε, ξαναπεράσαμε και δείξαμε έναν χαρακτήρα με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Λιθουανία. Και από δω και πέρα έχουμε μία μέρα να ξεκουραστούμε γιατί εμείς δεν είχαμε ρεπό παίξαμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και τα τρία ήταν 13:30 η ώρα το μεσημέρι. Η κούραση είναι πάρα πολύ μεγάλη και πρέπει να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας για την επόμενη φάση περιμένοντας να δούμε ποιος είναι ο αντίπαλος στο 3 τώρα γιατί παίζουμε το 1 με το 3 τώρα».

Για το αν αγχώθηκε με την εξέλιξη που είχε το ματς: «Ε, δεν αγχωθήκαμε, τι να κάνουμε;. Τουλάχιστον προς στο τέλος υπήρχε απόλυτη πειθαρχία και πολύ συγκέντρωση όσον αφορά το κομμάτι των βολών, το φάουλ που έπρεπε να κάνουμε όταν ήμασταν τρεις πόντους μπροστά. Μιλάμε για παιδιά τα οποία είναι 19 ετών. Γιατί μην ξεχνάμε αυτή η ομάδα οι 10 από τους 12 είναι μικρότεροι στη ηλικία, είναι γεννημένοι το `94 ».

Για το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας: «Όσον φορά το ξεκίνημα και το πρώτο ημίχρονο υπήρχε ένας απόλυτος εγκλωβισμός με πάρα πολύ καλή άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε λίγο το μυαλό και μην ξεχνάμε και την κούραση. Εκεί πάνω παίξαμε μια συνδυασμένη άμυνα τρεις ζώνη, δύο man to man και εκεί ξαναπήραμε το προβάδισμα. Ηταν ένα ματς με πραγματικά πολύ μεγάλο άγχος. Γιατί η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα που παίζει με 40 λεπτά σε συγκριμένο ρυθμό, έχοντας ένα ψηλό γύρω στα 2.12, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Για το ποιο είναι το προσόν της Εθνικής μας ομάδας: «Έχουμε κάποια παιδιά τα οποία μπορούν και χρησιμοποιούν κάποιες εικόνες όσον αφορά την 5άδα του παρκέ. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να γίνουμε λίγο παραπάνω νικητές. Να πιστέψουν τα παιδιά στον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα το κομμάτι της άμυνας μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι και αυτό. Είχαμε μια προετοιμασία μόλις 10 μέρες και δώσαμε μόνο δύο φιλικά. Οπότε τώρα μαζί με τα τέσσερα επίσημα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση από πλευράς τακτικής».

Για τον Λαρεντζάκη που σήμερα ήταν ο κορυφαίος με 27π. παρότι χθες δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού: «Είχε ένα πρόβλημα στο γόνατό του επειδή είχε κάνει μια εγχείριση πριν 5-6 μήνες. Τον προφυλάξαμε, έχουμε ένα πού καλό ιατρικό τιμ εδώ, μπήκε στις πισίνες έκανε λάστιχα, έκανε θεραπείες για να είναι σήμερα έτοιμος. Όμως πέρα από τον «Λάρι» και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένα. Έχουμε ένα πρόβλημα στην τακτική, λόγω ηλικίας και λόγω εμπειριών. Όταν αυτό το κάνουμε επί σαράντα λεπτά έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».
Για την «ρηχή» εμφάνιση του Γ. Αντετοκούνμπο: «Στα παιχνίδια τα οποία έχει παρά πολλές επιλογές να πάρει. Απλά ήταν το παιχνίδι σε αυτή τη λογική. Μην ξεχνάμε ότι κάνει παρά πολύ μεγάλη δουλειά όσον αφορά και την άμυνα και τα ριμπάουντ, ένα στοιχείο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και η κούραση είναι ένα κομμάτι, αλλά σίγουρα σε κάθε παιχνίδι κάποιος ανάλογα σε τι κατάσταση είναι παίρνει και τις προσπάθειες. Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο. Ο Γιάννης είναι πάρα πολύ καλός στο ανοιχτό επίπεδο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε ένα επίπεδο που τον κυνηγάνε, τον παγιδεύουν, του ρίχνουν αρκετό ξύλο. Μέσα στην ροή όπως και ο ίδιος λέει θα πάρουμε και αυτό που πήραμε από πλευράς σκορ. Έβαλε 15, 16 πόντους».
Για το αν θα έρθει στο Ταλίν ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς: «Αυτό δεν το ξέρω. Το θέμα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα