Μίλησαν οι «σημαίες»

18:12 13/5/2012 - Πηγή: AEK365

ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΡΙΕ Α - 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΛΑΝ-ΝΟΒΑΡΑ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: Σαν Σίρο

Στην «σκιά» των όσων συνέβησαν πριν τον αγώνα, όταν οι φίλοι της Μίλαν αποχαιρέτησαν τους Γκατούσο, Σέεντορφ, Ιντζάγκι, Νέστα, Φαν Μπόμελ και Τζαμπρότα (αφήνουν τον σύλλογο μετά από πολλά χρόνια) οι «Ροσονέρι» σε ένα αδιάφορο παιχνίδι νίκησαν με 2-1 την Νοβάρα.

Με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους

ξεκίνησε η αναμέτρηση. Στο 19' κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των «Ροσονέρι» η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία και εκείνος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα η Μίλαν αντέδρασε, πίεσε και έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες με τον Τζαμπρότα και τον Ακουιλάνι. Στην επανάληψη η Μίλαν βελτίωσε την εικόνα της, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56' με τέρμα του Φλαμινί. Στο 82' ο Σούπερ Πίπο Ιντζάγκι έγραψε το τελικό 2-1 και χάρισε τη νίκη στην Μίλαν.

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Τζαμπρότα, Μεξές, Γέπες, Μεσμπά, Γκατούσο, Ακουιλάνι (82' Νέστα), Σέεντορφ, Μπόατενγκ (10' Φλαμινί), Ιμπραΐμοβιτς, Κασάνο (67' Ιντζάγκι).
ΝΟΒΑΡΑ: Φοντάνα, Μοργκανέλα, Λισούτσο, Σεντουριόνι (87' Μάτζιο) Γκαρσία, Πορκάρι, Πεσκέ (87' Λούντι) Γκεμίτι, Ριγκόνι, Τζέντα, Καράτσιολο (66' Ραντοβάνοβιτς).


ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: Αρτέμιο Φράνκι

Σε ένα αδιάφορο και μέτριο παιχνίδι η Φιορεντίνα έμεινε στο 0-0 με την Κάλιαρι και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Οι «Βιόλα» ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να απειλούν όμως. Στο 33' είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με ένα σουτ του Τσέρτσι αλλά ο Αβράμοφ του είπε όχι. Στο 43' οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία με πλασέ του Σαλιφού. Πίεσε και στην επανάληψη η Φιορεντίνα πίεσε την Κάλιαρι, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο 0-0.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ντε Σιλβέστρι (52' Κασάνι), Φελίπε, Νατάλι, Μαρκιόνι (17' Σαλιφού), Καρζά, Λατσάρι (64' Μάξγουελ), Ρόμουλο, Πασκουάλ, Ολιβέρα, Τσέρτσι.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Αβράμοφ, Περίκο, Αστόρι, Κανίνι (70' Μουρού), Αριάουντο, Κόντι, Εκντάλ (66' Ιμπάρμπο), Ναινγκολάν, Ντεσένα, Ριμπέιρο, Νενέ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-1
ΓΗΠΕΔΟ: Γιουβέντους Στάντιουμ

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους νίκησε με 3-1 την Αταλάντα στο Τορίνο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο! Οι φίλοι της «Μεγάλης Κυρίας» αποθέωσαν τους πρωταθλητές αλλά κυρίως τον μεγάλο «Πιντουρίκιο», ο οποίος τους αποχαιρέτησε με ένα πανέμορφο γκολ. Να θυμίσουμε πως ο Ντελ Πιέρο θα αγωνιστεί για τελευταία φορά, όπως έχει ανακοινώσει, με την «Γιούβε» στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Νάπολι. Δυνατά μπήκε η «Μεγάλη Κυρία» στον αγωνιστικό χώρο και η υπεροχή της απέφερε καρπούς στο 10' όταν ο Μορόνε με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Φρετσολίνι. Η ομάδα του Κόντε συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 28' «χτύπησε» με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο όταν ο «Πιντουρίκιο» με υπέροχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έγραψε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους έχοντας αυτό το 2-0 υπέρ τ

Keywords
Τυχαία Θέματα