Μια… τριάδα λύσεων για το «αύριο» της ΑΕΚ

08:42 18/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με κεντρικό τίτλο «3 ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ» η εφημερίδα αναφέρεται στις ισάριθμες προτάσεις για να «ζήσει» η Ένωση τούτη την δύσκολη στιγμή. Η μία αφορά την προσπάθεια Ντέμη που έχει απαραίτητη προϋπόθεση την ρύθμιση χρεών, η δεύτερη αυτήν της νυν διοίκησης Δημητρέλου με την αρωγή Βούρου που περιμένουν τους Κινέζους της CSCEC για την κατασκευή γηπέδου και έξτρα επένδυση και η Τρίτη αυτή των Θωμά Μαύρου και Χρήστου Κωστή να βγουν μπροστά και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με την στήριξη Μελισσανίδη,

άνθρωπο του οποίου θα συναντήσουν σήμερα. Μάλιστα, γράφει ότι η ΑΕΚ κρέμεται από τον σχηματισμό Κυβέρνησης…
Επίσης, αναφορικά με τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ υπάρχει και εκεί μια… τριάδα επιλογών. Ο Ντέμης έχει προτείνει Κωστένογλου – Δέλλα, η νυν διοίκηση θέλει Δέλλα – Κλάιφερτ, ενώ οι Μαύρος – Κωστής προκρίνουν το όνομα Τσιώλη.
Στο πρωτοσέλιδο αναφέρεται και το χθεσινό θέμα του aek365, με το μισό εκατομμύριο ευρώ που παίρνει συνολικά αρχές Ιουλίου η ΠΑΕ ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ για την παρουσία των Λυμπερόπουλου – Μάκου στο EURO 2012.
Τέλος, για την εθνική ομάδα ο τίτλος είναι «Γερμανία ετοιμάσου έρχεται η σειρά σου!»

SPORTDAY

Στην ελπίδα για άμεσο σχηματισμό Κυβέρνησης, ώστε να μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ να διαπραγματευτεί την επιμήκυνση των δόσεων για τα χρέη της προς την Εφορία, αναφέρεται η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Το αποτέλεσμα των εκλογών δρομολογεί και τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε το συντομότερο δυνατό σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να αρχίσουν τις επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών επιζητώντας νέα ρύθμιση στα χρέη προς το κράτος.
Το πλάνο που θα προταθεί προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της ΑΕΚ στην Εφορία με ταυτόχρονη μείωση του μηνιαίου κόστους, που είναι δυσβάσταχτο για την ΠΑΕ με τα υπάρχοντα δεδομένα (περίπου 550.000 ευρώ). Βασικό επιχείρημα της διοίκησης, που μπορεί να ακούγεται… εκβιαστικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, είναι πως σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ, που μοιάζει αναπόφευκτη αν παραμείνουν οι τωρινοί όροι, το κράτος δεν θα εισπράξει ποτέ τα χρήματα που του οφείλονται.
Η πολιτικοοικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με μία ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, θα επιτρέψει στον Ντέμη Νικολαΐδη να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του και κυρίως θα επιτρέψει στους χρηματοδότες που έχει βρει να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα. Εξελίξεις πιθανώς να υπάρξουν και από την κατασκευαστική εταιρεία από την Κίνα, που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το θέμα του γηπέδου αλλά δεν αποκλείεται να την απασχολήσει και το ενδεχόμενο επένδυσης στην ομάδα.

Αναμονή για προπονητή

Η αδυναμία της διοίκησης της ΑΕΚ να παρέχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εργασίας σε έναν προπονητή μεταθέτει τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό. Η τελική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στα υπόλοιπα ζητήματα (με κυριότερο τη ρύθμιση των χρεών) και θα ανήκει πιθανότατα στον Ντέμ
Keywords
Τυχαία Θέματα