Μια γυναίκα πρώτη φορά στα ηνία της Le Monde

23:09 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Μια γυναίκα θα αναλάβει για πρώτη φορά τα ηνία μιας από τις μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες, της Le Monde.

Η Ναταλί Νουγκερέντ, διπλωματική συντάκτρια της εφημερίδας, επελέγη από τους μετόχους της εφημερίδας, ωστόσο η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τους συντάκτες.

Η έμπειρη 46χρονη δημοσιογράφος, πρώην ανταποκρίτρια στη Μόσχα και ειδικός για την πρώην ΕΣΣΔ, τιμημένη με το βραβείο

Αλμπέρ-Λοντρ, ανήκει στο δυναμικό του Monde από το 1996.

Η Νουγκερέντ έχει τώρα στη διάθεσή της δύο εβδομάδες για να πείσει τη σύνταξη για την ορθότητα της επιλογής των μετόχων και να πάρει την έγκρισή τους στην ψηφοφορία της Εταιρείας Συντακτών του Monde (SRM) που θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου.

Για να επικυρωθεί ο διορισμός της ως διευθύντριας της εφημερίδας, πρέπει να συγκεντρώσει το 60% των ψήφων των συντακτών.

Η Νουγκερέντ χαίρει εκτίμησης τόσο εντός όσο και εκτός της εφημερίδας για τον επαγγελματισμό της και αναμένεται ότι θα γίνει πράγματι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει την εφημερίδα, την οποία ίδρυσε το 1944 ο Ιμπέρ Μπεβ-Μερί. Έχει φήμη «ανεξάρτητης», διαβεβαιώνει μια συνάδελφός της.

Ωστόσο ο διορισμός της δεν είναι ακόμη βέβαιος, επειδή ορισμένοι υποστηρίζουν πως η σταδιοδρομία της ήταν αποκλειστικά στραμμένη στο εξωτερικό, δεν έχει πείρα σε διευθυντικά ζητήματα και οι γνώσεις της για την ιντερνετική σύνταξη της εφημερίδας είναι περιορισμένες.

Ο προηγούμενος διευθυντής της εφημερίδας, ο Ερίκ Ιζραελεβίτς, ο οποίος είχε οριστεί το Φεβρουάριο του 2011, απεβίωσε το Δεκέμβριο στο γραφείο του από καρδιακή προσβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα