Μια 26χρονη «μαύρη χήρα» η δράστης της επίθεσης στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

18:52 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Μια 26χρονη αποδείχθηκε ότι έσπειρε το θάνατο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. Δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε η 26χρονη Οξάνα Ασλάνοβα από το Νταγκεστάν, μια «μαύρη χήρα». H 26χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει παντρευτεί δύο φορές με μαχητές στο Νταγκεστάν, οι οποίοι και οι δύο έχουν σκοτωθεί. Φέρεται, επίσης, να ήταν στενή φίλη της Νάιντα Ασιγιάλοβα, η οποία πραγματοποίησε παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας στο Βόλκογκραντ τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι νεκροί, σύμφωνα με το νέο απολογισμό ανέρχονται τουλάχιστον 14 άνθρωποι, αν και άλλες πηγές κάνουν αναφορές για 18 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν. Οχτώ από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα 9χρονο κορίτσι, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η Ασλάνοβα πυροδότησε το φονικό της φορτίο στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του σταθμού, κοντά στο σημείο ελέγχου για μεταλλικά αντικείμενα, γύρω στις 12:45 τοπική ώρα, όταν κινήθηκε προς το μέρος της ένας αστυνομικός. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 30 λεπτά πριν την άφιξη συρμού από τη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, η γυναίκα εμποδίστηκε να εισέλθει στον κυρίως χώρο του σταθμού και έτσι απετράπησαν περισσότερες απώλειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα