Μετά τις εκλογές θα περάσει το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»

18:36 7/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ούτε σήμερα (μέχρι αυτή την ώρα) κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να... προλάβει το ΥΠΕΚΑ την ψήφισή του πριν από το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για της εκλογές. Η συγκεκριμένη

εξέλιξη προκαλεί δυσαρέσκεια στην Ένωση, καθώς έχει ως αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση στο πλάνο για την έναρξη των εργασιών, έστω και αν υπάρχουν υποσχέσεις ότι αυτή θα είναι μόνο λίγων ημερών.
Ο λόγος της καθυστέρησης που προκύπτει δεν έχει να κάνει άμεσα με το θέμα της ΑΕΚ. Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο που αφορά την «Αγιά Σοφιά» θα κατατεθεί από το ΥΠΕΚΑ μαζί με τα νομοσχέδια για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δύο νομοσχέδια... δύσκολα, καθώς απαιτείτο ο κοινωνικός διάλογος με πάμπολλους φορείς και η συνεννόηση με δεκάδες Δήμους (όπως βέβαια και με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία). Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο αυτά τα δύο νομοσχέδια είχαν φτάσει και πάλι μια ανάσα από την κατάθεσή τους στην Βουλή, όμως επέστρεψαν στο... συρτάρι.
Μάλιστα, όπως είχατε διαβάσει στο aek365, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης είχε αναφερθεί σε αυτά τα νομοσχέδια κατά την παρουσία του σε Διεθνές Συνέδριο την περασμένη Τρίτη. Τότε είχε φωτογραφήσει ουσιαστικά τους λόγους της καθυστέρησης και είχε ανακοινώσει την οριστική απόφαση του Υπουργείου να προωθήσει τα νομοσχέδια. Μεταξύ άλλων είχε τονίσει: «Ενώ έχει προηγηθεί μια δημόσια Διαβούλευση, μια συνεργασία με τις υπηρεσίες όλων των Υπουργείων, από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Αθήνας και από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης πάνω από τρία χρόνια, τώρα που το Νομοσχέδιο παίρνει τη μορφή για να πάει στη Βουλή, συνεχίζουν όλοι να μου ζητούν και άλλον διάλογο. Ε, δεν θα υπάρξει άλλος διάλογος. Γιατί αυτή η χώρα πια μετά τον μεγάλο διάλογο αρκετών ετών, πρέπει να παίρνει και αποφάσεις. Η απόφαση λοιπόν είναι ότι αυτό που έχει διαμορφωθεί πριν εγώ αναλάβω το Υπουργείο ως κοινή συνισταμένη κοινωνιών, παραγωγικών φορέων, Υπουργείων και άλλων κοινωνικών εταίρων, θα κατατεθεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο».
Την ίδια βεβαιότητα, όσον αφορά την άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων για τα Ρ.Σ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης (και κατά συνέπεια, μαζί με αυτά και την κατάθεση του νομοσχεδίου για το γήπεδο της ΑΕΚ) εκφράζουν και στελέχη του Υπουργείου, τα οποία μάλιστα τονίζουν ότι η Κυβέρνηση πιέζεται και από το γεγονός ότι τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια για τις δύο πόλεις σχετίζονται άμεσα και με τον καταρτισμό του πλάνου για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, που αποτελούν έναν από τους βασικούς μοχλούς για την ανάπτυξη της Οικονομίας.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση και παρά το γεγονός ότι όλα μαρτυρούν πως η κατάθεση και των τριών νομοσχεδίων είναι θέμα ημερών, το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως δεν θα ψηφιστούν πριν από τις εκλογές, όπως είχε προγραμματιστεί και κατά συνέπεια επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από την αρχή. Ένα χρονοδιάγραμμα που από την δική της πλευρά καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρηθεί κατά γράμμα, γεγονός που καθιστά εύλογη και δικαιολογημένη τη δυσαρέσκειά των ανθρώπων της Ένωσης...

Keywords
Τυχαία Θέματα