Μεσημεριανός περίπατος για Μπάρτσα

15:12 8/3/2015 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Στο 1-1 έμειναν Ατλέτικο και Βαλένθια και συνεχίζουν χέρι-χέρι.

Στο 5ο μόλις λεπτό, το σουτ του Νεγρέδο πέρασε μόλις άουτ και τελικά στο 33ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Κόκε. Στο 39ο λεπτό ο Άλβες απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ραούλ Γκαρθία.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά στο 78ο λεπτό ο Μουστάφι έφερε στα ίσα το σκορ, ενώ στο 90' αποβλήθηκε ο

Φουέγο της Βαλένθια.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουανφράν, Χιμενες, Γοδίν, Σικέιρα, Αρντά, Γκάμπι (80' Χιμένεθ), Τιάγκο, Κόκε (69' Μάριο Σουάρεθ), Γκαρθία, Τόρες (61' Μάντζουκιτς)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Γκαγιά, Οταμέντι, Μουστάφι, Μπαραγάν, Πέρεθ (69' Γκόμεθ), Φουέγο, Παρέχο, Νεγρέδο, Φεγκουλί (58' Ροδρίγο), Πιάτι (90+3' Ορμπάν)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΘΕΛΤΑ: 4-1
Γήπεδο: Μαδριγάλ

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Βιγιαρεάλ η οποία επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 της Θέλτα στο «Μαδριγάλ».

Στην πρώτη εξάδα διατηρήθηκε η Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα της Ισπανίας ύστερα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση και νίκη με 4-1 επί της Θέλτα στο «Μαδριγάλ».

Στο 41' ο Ντος Σάντος άνοιξε το σκορ για το «κίτρινο υποβρύχιο» για να γίνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Μουσάτσιο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 50' με γκολ του Φερνάντεζ, ωστόσο από εκεί και πέρα, ήρθαν ακόμα δύο τέρματα για τους γηπεδούχους.

Στο 73' ο Βιέτο έκανε το 3-1 για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 από το τέρμα του Μορένο στο 84'.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Σέρχιο Ασένχο, Ρουκάβινα, Μουσάτσιο, Ντοράδο, Χάιμε Κόστα, Κάμπελ (72' Μάριο), Πίνα, Μάρκος, Γκόμεζ (61' Σερίσεφ), Μορένο, Ντος Σάντος (46' Βιέτο).

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεζ, Μάγιο (71' Μπονγκόντα), Σέρχι Γκόμεζ (46' Άλεξ Λόπεζ), Καμπράλ, Φόντας, Κάστρο, Ορεγιάνα, Ραντόγια, Αουγκούστο, Νολίτο, Τσαρλς (82' Λαριβέι).

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ: 1-0
Γήπεδο: Ανοέτα

Από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος αποσπάστηκε η Σοσιεδάδ ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της Εσπανιόλ.

Πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά της να αποσπαστεί από τις τελευταίες θέσεις και να μην μπλέξει σε περιπέτειες πήρε η Σοσιεδάδ η οποία επιβλήθηκε 1-0 εντός έδρας της Εσπανιόλ.

Το «χρυσό» τέρμα για τους Βάσκους σημειώθηκε από τον Κάναλες στο 38' το οποίο και αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του, καθώς ο σύλλογος της Καταλονίας δεν κατάφερε να αντιδράσει στο υπόλοιπο του αγώνα.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρούγι, Ζαλντούα, Ανσοτέγκι, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Μπερσίτσε, Γκρανέρο (74' Μπεργκάρα), Ρούμπεν Πάρδο, Κάναλες, Πριέτο, Κάστρο (74' Ερβίας), Αγκιρέτσε.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Αρμπίγια (76' Στουάνι), Αλβάρο Γκονζάλεζ, Μορένο, Ρούμπεν Ντουάρτε, Βάσκεθ, Χάβι Λόπεζ, Άμπραχαμ, Βίκτορ Σάντσες (65' Μοντάνιες), Σέρχιο Γκαρσία, Καϊσέδο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 6-1

ΓΗΠΕΔΟ: "ΚΑΜΠ ΝΟΥ"

Η Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε αχάριστη, είπε "ευχαριστώ" στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης και επικρατώντας 6-1 της Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκε στη κορυφή της La Liga μετά από τέσσερις μήνες. Παράλληλα, έμεινε πιστή στη παράδοση που την θέλει να κερδίζει τις περισσότερες φορές, 67 φορές συγκεκριμένα, στα 76 τελευταία εντός έδρας ματς στα οποία προηγείται 1-0 στο ημίχρονο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος, ο Λιονέλ Μέσι που μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε χατ τρικ και έφτασε τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιπλέον, ο Αργεντινός φτάνει τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για έκτη συνεχόμενη σεζόν. Επίσης έφτασε τα 32 χατ τρικ, τα περισσότερα απο οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.
Το μεσημεριανό πάρτι στο "Καμπ Νου" ξεκίνησε μόλις στο 6ο λεπτό. Κάθετη πάσα από τον Τσάβι, ο Σουάρες έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκε τετ α τετ με τον Κρίστιαν, και με ένα πανέμορφο δεξί πλασέ, έβαλε εξωτερικό φάλτσο, την έστειλε στα δίχτυα της Βαγιεκάνο.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ουρουγουανός βγήκε από τα αριστερά και απέφυγε με ντρίμπλα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά βγήκε αρκετά πλάγια και η μπαλιά του κόπηκε όταν επιχείρησε να τροφοδοτήσει τον Πέδρο.
Ακόμα μια καλή στιγμή για τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε με την άμυνα της Ράγιο να είναι στη σέντρα και τον Τσάβι να βρίσκει ωραία τον Πέδρο ο οποίος νικήθηκε από τον Κριστιάν.
Στο 33' η Μπαρτσελόνα άγγιξε το 2-0 όταν ο Λουίς Σουάρες έβγαλε απίστευτη μπαλιά για τον Μέσι που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, έπιασε το πλασέ με το αριστερό χωρίς να σκάσει η μπάλα και εκείνη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα κράτησαν τα καλύτερα για την επανάληψη.
Στο 49ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μασεράνο πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στη συμβολή των δοκών και ο Πικέ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ από τη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους.
Από εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι με την αρχή να γίνεται στο 57ο λεπτό όταν η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Αργεντινός. Ο γκολκίπερ της Ράγιο Βαγιεκάνο έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε το πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη επειδή θεώρησε ότι παίκτες της Ράγιο μπήκαν πιο γρήγορα στη μεγάλη περιοχή! Ο Μέσι ξαναχτύπησε το πέναλτι και αυτή τη φορά ευστόχησε για το 3-0.
Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Τίτο και η Ράγιο τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.
Στο 63' Ο Σουάρες γύρισε υπέροχα το σώμα του και έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο Κρίστιαν Άλβαρες απέκρουσε ασθενώς και ο Μέσι που ερχόταν ως τρέιλερ με πλασέ έγραψε το 4-0 για την ομάδα του.
Το χατ τρικ δεν ήρθε για τον Μέσι στο 67' όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Κρίστιαν Άλβαρες απέκρουσε αλλά ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Αυτή τη φορά ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε στην άμυνα της Ράγιο και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα έκανε το 5-0 μέσα σε αποθέωση.
Στο 81' η Ράγιο κέρδισε πέναλτι με τον Ντάνι Άλβες να αποβάλλεται αφήνοντας τη Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες. Ο Αλμπέρτο Μπουένο ήταν εύστοχος κάνοντας το 5-1.
Ο τερματοφύλακας της Ράγιο, παρά τα έξι γκολ που δέχτηκε, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του αφού απέκρουσε εντυπωσιακό το πλασέ του Λουίς Σουάρες με τη Μπαρτσελόνα να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 87'. Ήταν τότε που ο Ράκιτιτς έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Σουάρες ξεχύθηκε στην κόντρα και γύρισε τη μπάλα για τον Μέσι, με τη μπαλιά όμως να είναι λίγο πιο δυνατή και έτσι το πλασέ του Μέσι, απο πλάγια θέση, να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώθηκε το τελικό 6-1 με το δεύτερο γκολ του Λουίς Σουάρες στο ματς, 13ο εφετινό. Ο Μέσι έβγαλε εξαιρετική ασίστ, ο Ουρουγουανός πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το έκτο γκολ της Μπαρτσελόνα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Αλμπα (69' Αντριάνο), Μασεράνο (60' Ράκιτιτς), Τσάβι, Ινιέστα (65'Ραφίνια), Πέδρο, Λουίς Σουάρες, Μέσι
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Κρίστιαν Άλβαρες, Τίτο, Αμπντουλαγιέ, Αμάγια, Ινσούα, Τρασόρας, Χοσαμπέντ (64' Κουίνι), Κακουτά, Λίκα (69' Ακουΐνο), Μπουένο, Λέο Μπαπτισταο

Keywords
Τυχαία Θέματα