«Μειώστε το Δημόσιο κατά 25%»

12:13 3/7/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ομιλία του στο συνέδριο του "Economist" ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ ξεκαθάρισε πως "θα πρέπει ο δημόσιος τομέας να περιοριστεί κατά 25% μέσα στα επόμενα χρόνια".
Παράλληλα επεσήμανε πως δεν θα γίνουν όλα από την μια στιγμή στην άλλη σημειώνοντας πως "η διαδικασία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας απαιτεί χρόνο".
Ο Ράιχενμπαχ αφού ζήτησε μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων κάλεσε την νέα

κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Επίσης για τα φορολογικά έσοδα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου. Ο επικεφαλής της task force είπε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.
Τέλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις σε κλάδους όπως αυτοί της οικοδομής, του τουρισμού, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα