Μείωσε ο Παναθηναϊκός

23:55 21/4/2014 - Πηγή: AEK365

«Αφεντικό» ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και ο λόγος ήταν η πολύ καλή λειτουργία του στην επίθεση. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη είχαν σωστές επιλογές ήταν εύστοχοι, ενώ εκμεταλλεύθηκαν σε μεγάλο τα έξι επιθετικά ριμπάουντ τα οποία «κατέβασαν»

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από τα 6,75μ. (3/5), γεγονός που «άνοιξε» την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, κάνοντάς την

ευάλωτη. Έτσι οι «πράσινοι» που μπήκαν ψυχωμένοι και συγκεντρωμένοι βρήκαν αρκετούς διαδρόμους προς το αντίπαλαo καλάθι, ενώ σε συνδυασμό με την πιεστική τους άμυνα ξέφυγαν ακόμη και με 11π. (20-9 στο 8')!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν το ίδιο αποδοτικός στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα. Με ηγέτη τον Φριτζόν (10π. στο α' μέρος), η ΤΣΣΚΑ βρήκε λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι και για αρκετά λεπτά «έκοψε» τον ρυθμό της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος πλησίασε ακόμη και στο καλάθι (37-35) με τους Φώτση και Ράιτ να «ξεκολλούν τον Παναθηναϊκό» και να του δίνουν «αέρα» 6π. στην ανάπαυλα.

Σκορ με... αίμα, πάντα μπροστά ο Παναθηναϊκός

Τελείωσε διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο μέρος, ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, ενώ η εικόνα του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι άρχισε να «φθίνει» σε σχέση με τα πολύ καλή του α' ημιχρόνου. Έστω όμως και με «νύχια και με δόντια» η ομάδα του Αλβέρτη διατήρησε το προβάδισμα (με ηγέτη τον Ράιτ), παρότι ο Ουίμς είχε αρχίσει να «ζεσταίνεται» φέρνοντας την ΤΣΣΚΑ στο 43-42 του 25'.

Μπροστά η ΤΣΣΚΑ, αλλά...

Ηταν δεδομένο πλέον ότι το ματς θα είχε χαρακτήρα ντέρμπι ως το φινάλε και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Τι κι αν οι Ρώσοι προσπέρασαν (58-59) με 3.21 πριν το τέλος (με λέι απ του Κρστιτς) για πρώτη φορά στο ματς, αποκτώντας την δεδομένη στιγμή το μομέντουμ; Οι πράσινοι έδειξαν χαρακτήρα, συνέχισαν να ανανεώσουν κρίσιμες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ και κυρίως εκμεταλλεύθηκαν τα παιδαριώδη λάθη που έκαναν οι παίκτες του Μεσίνα όταν η μπάλα «έκαιγε».

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε ούτε πόντο στο υπόλοιπο του ματς, Λάσμε και Φώτσης ευστόχησαν στα ζευγάρια βολών που κέρδισαν, ενώ μετά από ασίστ του Διαμαντίδη, ο Γκαμπονέζος σέντερ έκανε το 63-59 με 36'' πριν το τέλος.

Ετσι το τελικό το 65-59 ήρθε μέσα σε αποθέωσε από τους περίπου 12.000 φίλους των πράσινων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-35, 51-47, 65-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 2, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 9 (7 ριμπάουντ), Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 13 (4 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9 (5 ασίστ), Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6 (1), Ράιτ 10 (8 ριμπάουντ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοβ 7 (1), Φριτζόν 10 (2), Τζάκσον, Πάργκο 6, Κρστιτς 6, Ουίμς 14 (1), Βοροντσέβιτς 7 (6 ριμπάουντ), Κάουν 4, Χριάπα 1, Χάινς 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα