Με το δεξί η Κέρκυρα

21:13 23/8/2014 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 1η αγωνιστική
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: Κέρκυρας

Η Κέρκυρα έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, αφού για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού στο νησί των Φαιάκων.

Το ματς

Το πρώτο τέταρτο ήταν περισσότερο αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες οι οποίες ήταν

διστακτικές. Ωστόσο στην πρώτη φάση του αγώνα στο 16' η Κερκύρα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά απέκτησε ρυθμό με την Κέρκυρα να είναι η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία. Στο 26' ο Καϊκούτ θα φύγει από τα δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί σε θέση βολής, θα κάνει το σουτ αναγκάζοντας τον Φερνάντες να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα ο Χαβίτο βγάζει την σέντρα από τα δεξιά (και πάλι) και ο Καϊκούτ με κεφαλιά θα κάνει το 2-0 για τους Φαίακες. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός. Στο 41' ο Τζάνης, για τον Πανθρακικό, πιάνει ένα σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους. Στα επόμενα λεπτά η Κέρκυρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι σε δύο φάσεις. Στο 41' ο Ρόχας κάνει το πλάσε μέσα από την περιοχή και από τα αριστερά αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες. Ενώ στο 44' ο Μπαϊκαρά θα διώξει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ναγιάρ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο.
Ο Πανθρακικός μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να μην αφήσει την Κέρκυρα να πανηγυρίσει τη νίκη με τόσο εύκολο τρόπο. Στο 58' ήταν η προειδοποίηση. Ο Τζάνης εκτελεί ένα φάουλ, ο Παπαγεωργίου στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας κάνει το πλασέ όμως στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ θα κατεβάσει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας και με δυνατό σουτ θα μειώσει σε 2-1. Στο 64' ο Καϊκούτ κάνει ένα σουτ το οποίο θα διώξει με δυσκολία ο Φερνάντες. Η Κέρκυρα παρά το γκολ που δέχθηκε είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 70' ο Χαβίτο θα κάνει ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Φερνάντες, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σερφά κάνει, μέσα από την περιοχή, την κεφαλιά "ψαράκι", με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Σέτκους. Ο Πανθρακικός πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρδόσο, Ναγιάρ, Χαβίτο (88' Ντιμιτρόβσκι), Ρόχας (79' Ζορμπάς), Ομπράντοβιτς (65' Ντιόγκο), Κάικουτ

Πανθρακικός: Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Εμπό, Σερφά, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος (73' Χασομέρης), Τσουμάνης (60' Γκίγιε), Τζάνης, Μπαϊκαρά, Κάσες (46' Ντιγκινί), Ιγκόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα