Με την πλάτη στον τοίχο Ολλανδοί και Πορτογάλοι

08:32 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ (21:45, aek365, ΕΤ1)
"Χάρκοβο", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Στο κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι Ολλανδία και Γερμανία αναμετρώνται για τον δεύτερο όμιλο του EURO 2012 με την νίκη να είναι το μοναδικό ζητούμενο για τους Ολλανδούς μετά την ήττα από την Δανία στην πρεμιέρα καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα περιορίζονται πολύ οι πιθανότητες πρόκρισης. Από την άλλη μεριά οι Γερμανοί θέλουν δεύτερη σερί νίκη, μετά το 1-0 επί της Πορτογαλίας,

για να εξασφαλίσουν από σήμερα την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση.
Η Ολλανδία μπορεί να υπολογίζει στον Γιόρις Ματάισεν που θα παίξει στο κέντρο της άμυνας με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ να προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση του Χούντελααρ αντί του Φαν Πέρσι. Η Γερμανία δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιόακιμ Λεβ να σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον Ποντόλσκι ή τον Μίλερ ή και τους δυο μαζί και να δώσει φανέλα βασικού σε κάποιον από τους Ρόις, Γκέτσε και Σούρλε. Στο όριο των καρτών για την Ολλανδία είναι ο Φαν Μπόμελ και για την Γερμανία οι Μπαντστούμπερ και Μπόατενγκ.
Στα 39 παιχνίδια που οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες η Γερμανία έχει 14 νίκες, η Ολλανδία 10 και 15 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή. Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές: Το 1980 στην πρώτη φάση (νικήτρια η Γερμανία με 3-2), το 1988 στα ημιτελικά (νικήτρια η Ολλανδία με 2-1), το 1992 στην φάση των ομίλων (νικήτρια η Ολλανδία με 3-1) και το 2004 στη φάση των ομίλων (ισοπαλία 1-1).

Ολλανδία (Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Ντε Γιονγκ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν Πέρσι (Χούντελαρ).

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι (Σούρλε), Γκόμεζ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΔΑΝΙΑ (19:00, aek365, ΕΤ1)
"Λβιβ", Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Η Δανία μετά την νίκη στην πρεμιέρα επί της Ολλανδίας φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο κόντρα στην Πορτογαλία και να εξασφαλίσει από την δεύτερη αγωνιστική την πρόκριση στα προημιτελικά με τους Πορτογάλους από την άλλη μεριά να είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς ξέρουν πως, μετά την ήττα της πρεμιέρας, αν δεν κερδίσουν απόψε πιθανότατα να επιστρέψουν σύντομα στην Λισαβόνα.
Ο Μόρτεν Όλσεν δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην σύνθεση της Δανίας ενώ ο Πάουλο Μπέντο ενδέχεται να αλλάξει κάποια πρόσωπα στο αρχικό σχήμα με τους Κουαρέσμα και Αλμέιδα να είναι υποψήφιοι για να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα με τους Κβιστ και Σ. Πόουλσεν να είναι στο όριο των καρτών για την Δανία και τους Νάνι και Πόστιγκα για την Πορτογαλία.
Δώδεκα φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες με την Δανία να μετρά 3 νίκες, την Πορτογαλία 7 και δυο παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Σημειώνεται πως Δανία και Πορτογαλία ήταν στον ίδιο όμιλο γ

Keywords
Τυχαία Θέματα