Με t.A.T.u. και προβλήματα η τελετή έναρξης της Χειμερινής Ολυμπιάδας (ΦΩΤΟ)

18:52 7/2/2014 - Πηγή: AEK365

Στο Σότσι χτυπά η «καρδιά» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή έναρξης βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πάρτι άρχισε με τις t.A.T.u., όπως πολλοί περίμεναν, και στη συνέχεια με την στρατιωτική χορωδία της χώρας να... τραγουδά το «Get lucky»! Συγκεκριμένα, οι τραγουδίστριες του συγκροτήματος t.A.T.u. εμφανίστηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη

σκηνή τραγουδώντας και ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Μετά την εμφάνιση του συγκροτήματος που έγινε γνωστό έπειτα από θερμά φιλιά που αντάλλαξαν οι δύο τραγουδίστριες στο βίντεο του τραγουδιού τους «All the things she said», σκανδαλίζοντας το ρωσικό κοινό, στην εξέδρα ξεπρόβαλε η ρωσική στρατιωτική χορωδία. Οι ένστολοι δεν προτίμησαν να τραγουδήσουν εμβατήρια, αλλά την παγκόσμια επιτυχία «Get Lucky» του ντουέτου Daft Punk στέλνοντας κύματα ενθουσιασμού στο κοινό που χειροκροτούσε στο ρυθμό του μουσικού κομματιού.

Άλλωστε, η στρατιωτική μπάντα είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για τις μοναδικές διασκευές που πραγματοποιεί, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας στο επίσημο τραγούδι της ταινίας Skyfall που απογείωσε με τη φωνή της η Adele. Τα προβλήματα δεν λείπουν με τους Ολυμπιακούς κύκλους που προέκυψαν μέσα από νιφάδες χιονιού να μένουν λειψοί καθώς ένα δεν άνοιξε ποτέ.

Ήδη, οι πρώτες βόλτες της κάμερας γύρω από το στάδιο, είναι «απογοητευτικές». Μισοάδεια καθίσματα και πολύ λιγότερος κόσμος από όσο θα προσδοκούσε ο πρόεδρος Πούτιν, καθώς το κόστος-ρεκόρ των αγώνων καθιστά απαραίτητο το ξεπούλημα όλων των εισιτηρίων για κάθε άθλημα και για κάθε event.

H ρωσική κυβέρνηση, άλλωστε, επαίρεται ότι δαπάνησε 51 δισεκατομμύρια δολάρια, για να καταστήσει το Σότσι τουριστικό θέρετρο παγκόσμιας ακτινοβολίας, γεγονός που καθιστά τους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τους πιο ακριβούς στην ιστορία του θεσμού.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της υπερβολής, το κόστος τους άγγιξε ένα ποσό-ρεκόρ, καθώς στοίχισαν 8 δισ. δολάρια περισσότερα από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, 37 δισ. δολάρια παραπάνω από εκείνους του Λονδίνου και 44 δισ. δολάρια περισσότερο από τους προηγούμενους χειμερινούς αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο αρχικός υπολογισμός για το κόστος των Αγώνων ήταν 12 δισ. δολάρια -δηλαδή περίπου τέσσερις φορές χαμηλότερος από το τελικό κόστος-, όμως οι λάθος υπολογισμοί, τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και τα υψηλά στάνταρ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται για την τεράστια απόκλιση.

Η Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής, είναι σηµαιοφόρος της Εθνικής οµάδας, η οποία μπήκε πρώτη στο Στάδιο.

Η 24χρονη αθλήτρια από τη Δράµα πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε και στο Βανκούβερ, µαζί µε τον πατέρα της, Θανάση. Μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του θεσµού, πατέρας και κόρη έλαβαν μέρος στους ίδιους Αγώνες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Πέρα από την Παναγιώτα Τσακίρη, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόµα οι Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).Την τελετή έναρξης παρακολουθεί και ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα