Με συνεχή αιτήματα αποφεύγουν τη δίκη οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής

18:23 22/7/2014 - Πηγή: AEK365

Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να παρέλθει το διάστημα των 18 μηνών (το ανώτατο όριο της προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα) και οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους ή, ακόμη χειρότερα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί δικάσιμος, βρίσκονται πλέον οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Και αυτό, διότι οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι υποβάλλουν συνεχώς αιτήματα

για αποφυλάκισή τους ή για αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής εκκρεμούν περί τα δέκα τέτοιου είδους αιτήματα, με αποτέλεσμα η ανάκριση -που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί- να παραμένει ανοιχτή και οι ανακρίτριες να μην μπορούν να κηρύξουν το πέρας της διαδικασίας και να στείλουν τη δικογραφία σε Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποιες κατηγορίες. Οι συνήγοροι θα κληθούν να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης, όταν κριθούν οι υπάρχουσες προσφυγές και δεν κατατεθούν νέες.

Οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αύγης, για να καθυστερήσουν τη δίκη τους, εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές, ακόμα κι αν ανάλογο αίτημά τους ήδη έχει απορριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα