Με απόφαση Σουλτς η αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών για το έργο της τρόικα

23:22 6/1/2014 - Πηγή: AEK365

Με απόφαση του ίδιου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα της αντιπροσωπίας της Ευρωβουλής που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικα, όπως διεμήνυσε το βράδυ της Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σουλτς Ζομ Ντους. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκου Χουντή πως η αναβολή της επίσκεψης έγινε έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου, Πάνο Σκουρλέτη, να κατηγορεί την κυβέρνηση που δέχεται τη βοήθεια του κ. Σουλτς καθώς «τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου». Για «θεωρίες συνωμοσίας» και «απόπειρες δυσφήμισης της χώρας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Παρά ταύτα, όπως διευκρίνισε μέσω ανακοίνωσής του ο κ. Ντους, βασικό κίνητρο για την απόφαση μετάθεσης της επίσκεψης ήταν η ανησυχία πως το έργο της αντιπροσωπίας θα επισκιαζόταν από τις θεσμικές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα πάντα με με τον κ. Ντους, η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μάρτιν Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Τέλος, όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Ευρωβουλής και του έλληνα πρωθυπουργού, κύκλοι προσκείμενοι στον πρώτο διευκρίνισαν ότι ο κ. Σουλτς τηλεφώνησε την Κυριακή στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Σημείωσαν ωστόσο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα