«Μαρουάν, κάντο όπως ο Μέσι»

23:30 25/2/2013 - Πηγή: AEK365

Είναι αλήθεια πως ο Μαρουάν Φελαϊνί είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της φετινής Έβερτον, και από τους πιο κινητικούς επίσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται σκληρά από τους αντιπάλους του.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στη Νόριτς, όταν ο Βέλγος μέσος αποχώρησε από το παιχνίδι με ματωμένο γόνατο, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Λι Μέισον.
Ωστόσο, με τον Φελαϊνί να έχει τιμωρηθεί μέσα στη σεζόν για κουτουλιά στον Ράιαν Σόουκρος της Στόουκ, ο προπονητής του, Ντέιβιντ Μόγιες, του ζήτησε να μην είναι τόσο επιθετικός με όσους

τον αντιμετωπίζουν βίαια στους αγωνιστικούς χώρους.
Ενδεικτικά, του ζήτησε να αντιγράψει τον Μέσι σε αυτόν τον τομέα. Ο Μόγιες έδωσε βάση στα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως ένας από τους λίγους τρόπους που μπορεί να ανακοπεί ο Μέσι, είναι τα σκληρά φάουλ, με τον Αργεντινό να μην αντιδρά στις κλωτσιές, παρά μόνο χαμογελώντας.
«Όλοι θέλουν να κλωτσήσουν τον Μέσι γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να τον σταματήσουν. Όμως, κάθε φορά που το κάνουν, εκείνος χαμογελάει, συνεχίζει χωρίς να δίνει σημασία στο συμβάν και το ξανακάνει την επόμενη φορά που θα γίνει το ίδιο» είπε αρχικά ο Μόγιες και πρόσθεσε:
«Έτσι, είπα στον Φελαϊνί πως πρέπει να αντιγράψει τον Μέσι σε αυτό το κομμάτι. Δεν νομίζω πως θα γίνει καλός πάνω σε αυτό, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να ρίξει λίγο τους τόνους, όπως κάνει και ο Μέσι, ο οποίος δέχεται κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του για να τον σταματήσουν».
Τέλος, όσον αφορά τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο Φελαϊνί κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Μόγιες τόνισε:«Εμπιστεύομαι τους διαιτητές και περιμένω από αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους όπως κάθε άλλος. Αλλά αν παρατηρήσετε, ο Φελαϊνί έχει δεχθεί τα περισσότερα μαρκαρίσματα από κάθε άλλον. Αυτό μπορεί να μας αποφέρει κάποια αποβολή αντιπάλου, αλλά δεν προστατεύεται ο ίδιος ο παίκτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα