Μάντζαρης: «Βάλσαμο για την ΑΕΚ η Β’ εθνική»

17:12 30/7/2012 - Πηγή: AEK365

H AEK τον ήθελε και του κατέθεσε πρόταση να παραμείνει. Μετά την απόφαση για συμμετοχή της ομάδας στη Β' Εθνική, ο Αντώνης Μάντζαρης είπε το "ναι" στο Περιστέρι με το οποίο ήδη είχε συζητήσει. Ο Μάντζαρης μίλησε πάντως στην "ΩΡΑ των σπορ" και επεσήμανε ότι "η απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ

για εκούσιο υποβιβασμό στη Β' Εθνική μπορεί ν' αποδειχθεί λυτρωτική".

"Ήταν προτιμότερο αυτό, που έγινε από το να βολόδερνε η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες με τόσα χρέη. Να μην έχει νερό στα αποδυτήρια. Να πετάνε τους παίκτες από τα σπίτια. Να χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά και όχι μόνο. Να φυτοζωεί. Γενικότερα, να επικρατεί μία μιζέρια που προκαλούσε την λύπηση των πάντων. Δεν άξιζε στην ιστορική ΑΕΚ αυτή η κατάσταση", τόνισε ο Αντώνης.

Και συμπλήρωσε: "Η επιλογή των διοικούντων την Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα αποτελέσει την αφορμή για μία νέα αρχή. Μπορεί να είναι στενάχωρο αυτό που συνέβη, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι σωτήριο. Επειδή έζησα κάτι ανάλογο στο Περιστέρι, που επίσης χρωστούσε, ξέρω τι γίνεται. Στο Περιστέρι υπήρχε όμως πλάνο. Δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα.

Δύο χρονιές με τον Μανουσέλη και μία με τον Καραγιάννη η ομάδα ανέβηκε στην Α1 και όλα ξεχάστηκαν. Πρέπει, όμως, να υπάρχει σωστή οργάνωση. Σε δύο-τρία χρόνια η ΑΕΚ θα είναι στην κατηγορία που της αξίζει και μάλιστα καθαρή. Επαναλαμβάνω, καταλαβαίνω ότι το βάρος είναι ασήκωτο για μία ομάδα που έπαιρνε τίτλους και έπαιζε τελικούς μέχρι το 2004. Όμως όλοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια".

Ο Αντώνης τόνισε: "Είναι λυπηρό βέβαια να χάνουν αθλητές και άλλοι εργαζόμενοι τα λεφτά τους. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ενδεχομένως γράφτηκαν στο χιόνι. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία και οι αρχές να διασφαλίσουν στους εργαζόμενους τα λεφτά τους. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο.

Ίσως, ελέγχοντας όλους εκείνους, που λένε ότι θα βάλουν λεφτά και υπόσχονται και τα χαρτιά αποδεικνύονται για τον κάλαθο των αχρήστων. Και εγώ έχασα λεφτά από το Περιστέρι όταν και εκείνο είχε πέσει στη Β' Εθνική, επομένως κατανοώ το πρόβλημα. Ας φτιάξουν νόμους, λοιπόν, να κυνηγάνε τους παράγοντες".

Για την μη ανανέωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ: "Είναι γεγονός ότι επικοινώνησαν μαζί μου και μου ζήτησαν να περιμένω. Και περίμενα. Ήθελα πολύ να παραμείνω στην μεγάλη ΑΕΚ στην Α2 και να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια για την άνοδο στην Α1. Το θεωρούσα καθήκον μου, διότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου είχαν φερθεί άψογα.

Είχα δύο προτάσεις από την Α1, επέλεξα το Περιστέρι αλλά και πάλι είπα στο Περιστέρι ότι περιμένω την ΑΕΚ. Είχαμε βάλει διορία μέχρι την Τετάρτη. Κι αν δείτε τους χρόνους επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Στο Περιστέρι υπέγραψα λίγο μετά που η ΑΕΚ δηλώθηκε στη Β' Εθνική και ανακοινώθηκε κατόπιν η μεταγραφή μου.

Τέλος πάντων η ζωή συνεχίζεται. Σωστές κινήσεις χρειάζονται από τη διοίκηση. Μόνο σ' αυτή την περίπτωση η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα αποδειχθεί βάλσαμο για την ΑΕΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα