Μαγγίνας και Γαζέα οι νικητές

16:03 24/2/2013 - Πηγή: AEK365

Στις "Σκαμνιές" στην Πύλη Τρικάλων σε μια διαδρομή ιδανική για μια διοργάνωση όπως ο ανώμαλος δρόμος, έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου με τη συμμετοχή αθλητών από όλη τη χώρα. Ο καιρός ευνόησε την προσπάθεια των αθλητών, που στο σύνολο τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.
Η κούρσα της ημέρας δεν ήταν άλλη από τα 10χλμ των ανδρών εκεί όπου ο Δήμος Μαγγίνας του Ολυμπιακού

πήρε την πρώτη θέση με 30.34. Ο αθλητής από τα μισά της διαδρομής πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος. Δεύτερος με 30.49 ήταν ο Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού και τρίτος ο Χριστόφορος Μερούλες (Βροντάδου) με 30.54.
"Αγωνίστηκα για να βοηθήσω το σύλλογο. Η κούρσα πήγε καλά και ήρθε η πρώτη θέση. Σε αυτούς τους αγώνες αυτό είναι που έχει σημασία. Συνεχίζω την προετοιμασία μου με στόχο το καλοκαίρι να τρέξω 5.000 μ.", είπε ο πρώτος της κούρσας. Ο Κώστας Πούλιος δήλωσε: "Ήμουν άρρωστος και αυτό δεν μου επέτρεψε να πάω όπως θα ήθελα. Γενικώς η προετοιμασία μου δεν πηγαίνει καλά, καθώς δεν έχω χρόνο λόγω δουλειάς να κάνω προπόνηση". Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου) με 28.57 μπροστά από την Μαριλένα Σοφοκλέους (ΑΕΚ) 29.01 και την Ντενιζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 29.03, η οποία αγωνίστηκε με πυρετό.
Εύκολη επικράτηση για τον Μάρκο Γκούρλιας στους εφήβους, ο οποίος τερμάτισε σε 18.31 και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σε θέση να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Ανάλογη εμφάνιση στις Νενάνιδες από τη Σοφία Πιτούλη (ΣΑΚΑ) που τερμάτισε πρώτη με 14.23, αρκετά μπροστά από την Γεωργία Σταμούλη της ΓΕ Αγρινίου με 14.56.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Σοφία Πιτούλη (ΣΑΚΑ) νικήτρια στις Νεάνιδες: "Έκανα πολλά χιλιόμετρα στη διάρκεια της σεζόν, δουλέψαμε αρκετά με τον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο και αυτό φάνηκε και στους αγώνες του κλειστού. Το καλοκαίρι ο στόχος είναι να εξασφαλίσω το όριο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Το τοπίο όμορφο και η διαδρομή ιδανική".
Ολγα Βεκιάρη(Αργος Ορεστικό) νικήτρια στις Κορασίδες: "Είμαι χαρούμενη για τη νίκη μου. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός όπως και η διαδρομή. Πέρυσι ήμουν δεύτερη στις παγκορασίδων και φέτος πρώτη χρονιά στις κορασίδες κατάφερα να νικήσω. Συνεχίζω την προπόνηση μου με στόχο τους αγώνες του ανοιχτού".
Μάρκος Γκουρλιάς (ΓΑΣ Ιλισσός) νικητής στους Έφηβους: "Δεν είχα συναγωνισμό και αυτό δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω μια επίδοση καλύτερη από αυτή που τελικά έκανα. Είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία μου, το καλοκαίρι θέλω να διεκδικήσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στα 10.000 μέτρα".
Κώστας Μίγας (ΑΚΟ Λιβαδειάς) νικητής στους Παίδες: "Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου. Στόχος το καλοκαίρι να διακριθώ στα στιπλ και να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Παίδων".

Keywords
Τυχαία Θέματα