«Μάλια 2013: Τρεις Βρετανίδες βιάστηκαν σε μια εβδομάδα»

13:26 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Σε άρθρο της με τίτλο «Μάλια 2013: Τρεις Βρετανίδες βιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα σε διαβόητο θέρετρο της Κρήτης», η βρετανική εφημερίδα Mirror γράφει για τις σεξουαλικές επιθέσεις που προκαλούν ανησυχίες στις Βρετανίδες οι οποίες κάνουν διακοπές στα Μάλια.
«Με τα αμέτρητα μπαρ του που προσφέρουν φτηνά ποτά και πάρτι που διαρκούν όλη τη νύχτα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί τα Μάλια αποτελούν μαγνήτη για νεαρούς Βρετανούς που θέλουν να περάσουν καλά. Αλλά το μείγμα του αλκοόλ που ρέει και τον κοριτσιών που

δεν φορούν πολλά ρούχα προσελκύει και βιαστές», γράφει η εφημερίδα.
«Οι Βρετανίδες που κάνουν διακοπές ανησυχούν για σεξουαλικές επιθέσεις έπειτα από αναφορές για τρεις βιασμούς τις τελευταίες επτά ημέρες», συνεχίζει το άρθρο που κάνει αναφορά και στο φόνο με μαχαίρι του Βρετανού Tyrell Matthews-Burton στη διάρκεια καβγά.
«Ωστόσο η Mirror ανακάλυψε πως ο φόβος της βίας ξεπεράστηκε από το φόβο του βιασμού, όπως και σε άλλα δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα στη Μεσόγειο. Οι ντόπιοι», λέει η εφημερίδα, «κλείνουν τα μάτια στις επιθέσεις ενώ πολλά θύματα δεν κάνουν καν τον κόπο να τις καταγγείλουν ή είναι πολύ μεθυσμένα για να θυμούνται λεπτομέρειες.
Η Λονδρέζα Nikki Howarth, που διοικεί μπαρ στα Μάλια, προειδοποιεί τα κορίτσια να μένουν μαζί.
«Πάντα υπάρχουν καβγάδες στα Μάλια αλλά αυτό που με ανησυχεί αυτή τη στιγμή είναι οι βιασμοί. Λέω στα κορίτσια να προσέχουν γιατί είχαμε τρεις βιασμούς την περασμένη εβδομάδα», λέει στη «Mirror» η 27χρονη.
«Η απειλή του βιασμού υπάρχει πάντα εδώ. Ακούς τέτοιες ιστορίες συνέχεια. Δύο υπεύθυνοι ασφαλείας σε ένα bouncers βρήκαν ένα από τα κορίτσια να βιάζεται από έναν άγνωστο. Ήξεραν πως η αστυνομία δεν θα έκανε τίποτα οπότε τον πήραν στα βουνά, τον χτύπησαν και τον άφησαν», πρόσθεσε.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ένα βιασμό καθώς συνέβη στη βάρδιά μου. Αλλά πιθανώς υπήρξαν τρις ή τέσσερις, ίσως περισσότεροι. Πολλά κορίτσια δεν το καταγγέλλουν», ανέφερε αστυνομικός, τις δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αναφέρθηκαν 25 βιασμοί Βρετανίδων στην Κρήτη το 2011. Αλλά όσοι ζουν κι εργάζονται στα Μάλια φοβούνται πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, σημειώνει η εφημερίδα.
Ο αριθμός των Βρετανίδων που βιάστηκαν ή δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση αυξήθηκε κατά 10% πέρσι, στις 310 από 281 το 2011. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία εμφανίζουν τα χειρότερα μεγέθη.
Η εφημερίδα φιλοξενεί την αφήγηση μιας 19χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Μαγιόρκα ενώ σημειώνει και τρεις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος Βρετανίδων στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.
«Μετά από μία νύχτα στα Μάλια είναι δύσκολο να μην καταλήξεις στο συμπέρασμα για την ύπαρξη ανομίας στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της 8ωρης οδύσσειάς μας είδαμε μόνο δύο αστυνομικούς οι οποίοι πέρασαν τον περισσότερο χρόνο τους πίνοντας καφέ. ‘Κάνουμε ό,τι μπορούμε, τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε;' μας είπε ο ένας ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας αρνήθηκε να μας δώσει συνέντευξη», συνεχίζει η Mirror.
«Αλλά αν περπατήσεις στους δρόμους δεν μπορείς να μην νιώσεις συμπάθεια γι' αυτούς. Το μέρος βρωμά από τα ούρα και μεθυσμένοι τουρίστες κάνουν την ανάγκη τους μέσα στη μέση του δρόμου μπροστά σε όλους. Υπάρχει εμετός στα πεζοδρόμια. Παντού νεαροί Βρετανοί, αγόρια και κορίτσια, φορώντας όσο λιγότερα γίνεται θέλουν να πιουν περισσότερο και να κοιμηθούν με περισσότερους συντρόφους απ' ό,τι οι φίλοι τους. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας 16 έως 20 ετών αλλά μπορεί να υπάρχουν και 14χρονοι.
Μία τυπική νύχτα αρχίζει στις 11 και κορυφώνεται γύρω στις 2 όταν τα φτηνά ποτά βγάζουν τους χειρότερους εαυτούς.
Το ανθρώπινο κόστος είναι εμφανές στο Κέντρο Υγείας των Μαλίων όπου κατά μέσο όρο διακομίζονται 50 Βρετανοί κάθε νύχτα. Ένας εργαζόμενος λέει πως το μέρος είναι σαν εμπόλεμη ζώνη μερικές φορές. «Κάποιοι λένε πως αυτή πρέπει να είναι η χειρότερη δουλειά στην ιατρική. Μπορεί να είναι αλήθεια αυτό αλλά οι στρατιώτες πολεμούν στο Αφγανιστάν κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε στα Μάλια», λέει. «Απλά πρέπει να κάνεις τη δουλειά που βρίσκεται μπροστά σου».
Τουλάχιστον εκατό κορίτσια κάθε εβδομάδα ζητούν το «χάπι της επόμενης ημέρας». «Είναι σαν να δίνουμε καραμέλες», δηλώνει φαρμακοποιός στην εφημερίδα.
«Το μείγμα φτηνών ποτών, ορμονών στα ύψη και χαλαρής αστυνόμευσης σημαίνει πως τα Μάλια ξεπέρασαν το Φαληράκι της Ρόδου, την Αγία Νάπα στην Κύπρο, τα θέρετρα Magaluf και Benidorm στην Ισπανία ως το πιο διαβόητο θέρετρο κραιπάλης στη Μεσόγειο», σημειώνει η εφημερίδα.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, καταλήγει η «Mirror» λέει πως δεν έχει λάβει καταγγελίες για βιασμούς Βρετανών στα Μάλια. Εκπρόσωπός του τονίζει μάλιστα πως διαχειρίζονται πολύ γρήγορα τις καταγγελίες για να προσφέρουν άμεση βοήθεια στους παραθεριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα