Μαφιόζος από το 1974 ο Μπερλουσκόνι

18:44 13/5/2014 - Πηγή: AEK365

Την ώρα που ο 77χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απαθανατίστηκε εν ώρα εργασίας στο κέντρο για ηλικιωμένους φορώντας λευκή ιατρική ρόμπα, το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πως ο πρώην Καβαλιέρε βοηθήθηκε από την ιταλική μαφία ώστε να χτίσει την περιουσία του και την πολιτική του καριέρα.

Ο άλλοτε ισχυρότερος άνδρας της Ιταλίας, με το ψευδώνυμο Τεφλόν Ντον, συνεργάστηκε με την Κόζα Νόστρα ώστε να δημιουργήσει την τεράστια περιουσία του και να χτίσει την πολιτική του καριέρα.

Παρότι ο ίδιος πάντοτε διέψευδε κάθε αναφορά στις επαφές του

με τη μαφία, το ανώτατο δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε ότι επί 18 έτη από το 1974 έως το 1992, ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ'Ούτρι, ο οποίος καταδικάστηκε για σχέσεις με τη μαφία, ήταν « ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα».

Όπως αναφέρει ο Independent, ο εισαγγελέας Αουρέλιο Γκαλάσο υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης η συνεργασία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της μαφίας, για την οποία μεσολάβησε ο Ντελ'Ούτρι, πραγματοποιήθηκε με «εθελοντικό τρόπο και πλήρη επίγνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα