Δεινοπάθησαν Σίτι, Άρσεναλ κι Έβερτον

16:47 26/1/2013 - Πηγή: AEK365

FA CUP- 4ος ΓΥΡΟΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΦΟΥΛΑΜ: 4-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Στο ρελαντί πέρασε τη η Γιουνάιτεντ τη Φούλαμ, καθώς τη διέσυρε με 4-1.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με το πέναλτι του Γκιγκς, ενώ στο 21' ο Σβάρτσερ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ρούνεϊ. Στο 31' επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τον Ρούνεϊ να σουτάρει και τον Σβάρτσερ να λέει όχι, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ρίδερ πέρασε λίγο άουτ.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε φουριόζα στην επανάληψη και στο 50' έκανε το 2-0. ο Άντερσον έδωσε για τον Ρούνεϊ κι εκείνος με όμορφο συρτό

σουτ νίκησε τον Σβάρτσερ. Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Φούλαμ δέχτηκε και 2ο γκολ στο 52'. Ο Νάνι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ρούνεϊ και ο Τσικαρίτο την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα. Στο 66' οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν και 4ο γκολ με όμορφο σουτ του Τσικαρίτο μέσα από την περιοχή. Η Φούλαμ τα μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Χιουζ στο 77', μετά από κόρνερ του Καραγκούνη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Εβρά, Νάνι, Άντερσον (71' Βαλέντσια), Κάρικ (61' Σκόουλς), Γκιγκς (71' Καγκάβα), Ρούνεϊ, Ερνάντες

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίδερ, Χάνγκελαντ, Χιους, Ρίισε, Νταφ, Σίντουελ, Μπερντ (46' Καραγκούνης), Κατσάνικλιτς, Ρουίζ (71' Ντεγιάγκα), Μπερμπάτοφ

ΣΤΟΟΥΚ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-1
Γήπεδο: Μπριτάνια

Δύσκολη πρόκριση πανηγύρισε η Σίτι, που νίκησε με 1-0 τη Στόουκ.

Στο 1ο μόλις λεπτό το σουτ του Ντζέκο κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω και από το κόρνερ αυτό η μπάλα έφτασε στον Σίλβα, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ. Στο 8ο λεπτό ο Σόρενσεν έπεσε κι έδιωξε το σουτ του Τέβες, ενώ στο 15' η κεφαλιά του Χουθ δε βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά μετά ο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι της Στόουκ και στο 28΄ακυρώθηκε γκολ του Σόουκρος. Η Σίτι έχασε τον Κομπανί που τραυματίστηκε στο 40' ενώ στο 48' θα έπρεπε να αποβληθεί ο Γουίλαν για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκαρθία, αλλά ο Γουέμπ δεν του έδειξε ούτε κίτρινη.

Στο 65' ο Σίλβα έβγαλε για τον Μπάρι, αλλά ο Σόρενσεν έπεσε και πρόλαβε τον Άγγλο μέσο, ενώ η λύτρωση για τη Σίτι ήρθε στο 85'. Ο Αγκουέρο έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Ντζέκο και ο Σαμπαλέτα που ήρθε από πίσω νίκησε τον Σόρενσεν με όμορφο πλασέ.

ΣΤΟΟΥΚ: Σόρενσεν, Σότον, Σόουκρος, Χουθ, Γουίλκινσον (73' Γουάιτχεντ), Κάιτλι (67' Ζερόμ), Γουέλαν, Ενζόνζι, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς, Τζόουνς (73' Κράουτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντίλιμον, Σαμπαλέτα, Κομπανί (40' Κλισί), Λέσκοτ, Κολάροφ (62' Αγκουέρο), Γκαρσία, Μπάρι, Μίλνερ, Τέβες (86' Ρόντγουελ), Σίλβα, Τζέκο

ΜΠΡΑΪΤΟΝ- ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-3
Γήπεδο: Άμεξ

Στο 86' γλίτωσε η Άρσεναλ που πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Μπράιτον.

Στο 15ο λεπτό ο Στσέσνι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λόπες και στο 16' η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ. Ο Ποντόσλκι τροφοδότησε τον Ζιρού κι εκείνος με πανέμορφο σουτ νίκησε τον Ανγκεργκέν. Η Μπράιτον ανέβασε στροφές, είχε ακυρωθέν γκολ στο 31' αλλά στο επόμενο λεπτό έφερε στα ίσα το ματς. Μετά από κόρνερ ο Στσέζνι έκανε λάθος και Μπαρνς με κεφαλιά τον νίκησε.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ μπήκε δυνατά και στο 52' ο Ανκεργκέν απέκρουσε το σουτ του Τζέκινσον ενώ δύο λεπτά μετά ο Ποντόλσκι είχε δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 57' ήρθε το 2-1 για την ομάδα του Βενγκέρ. Ο Ντιαμπί έβγαλε για τον Ζιρού, εκείνος κατέβασε όμορφα την μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Ανκεργκέν. Στο 61' ο Ανκεργκέν απέκρουσε κοντινό σουτ του Ζιρού, ωστόσο η Μπράιτον είχε ξανά την απάντηση και ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό. ο Μπαρνς έκανε τη σέντρα και ο Ουλόα με προβολή νίκησε τον Στσέσνι. Τη λύτρωση στην Άρσεναλ έδωσε ο Γουόλκοτ με σουτ στο 86' η μπάλα κόντραρε και στον ώμο του Ελ Αμπντ και κατέληξε στα δίχτυα.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Ανκεργκέν, Καλντερόν, Γκριρ (37' Ντίκερ), Ελ Αμπντ, Μπριτζ, Μπρίντκουτ, Χάμοντ, Λόπες, Μπάκλεϊ (46' Λούα Λούα), Μπαρνς, Ουλόα (74' Μακέιλ Σμιθ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Τζέκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Σάντος (79' Γκιμπς), Ντιαμπί, Ροσίτσκι (70' Γουόλκοτ), Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν (70' Γουίλσιρ), Ποντόλσκι, Ζιρού.

ΜΠΟΛΤΟΝ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-2
Γήπεδο: Reebok

Με την ψυχή στο στόμα προκρίθηκε η Έβερτον που επικράτησε με 2-1 της Μπόλτον.

Η Έβερτον άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό με σουτ του Πίενααρ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Λόνεργκαν, αλλά στο 28' ο Σορντέλ με προβολή από κοντά, έφερε στα ίσα το ματς.
Στο 54' ο Γκουεγιέ δεν μπόρεσε από κοντά με κεφαλιά να κάνει το 2-1, αλλά στο 90' ο Χάιτινχα τα κατάφερε κι έδωσε τη νίκη στην Έβερτον.

ΜΠΟΛΤΟΝ: Λόνεργκαν, Αλόνσο, Ριμ, Νάιτ, Ρίκετς, Σπίρινγκ, Βέλα (81' Χόλντεν), Ιγκλς (74' Αφόμπε), Πράτλεϊ, Λι, Σορντέλ (85' Ν'Γκόγκ).

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Ντίστιν, Γιαγκέλκα, Νέβιλ, Οσμάν, Πίενααρ, Φελαϊνί, Γέλαβιτς (80' Χέιτινχα), Ανικέμπε, Μιραλάς (17' Γκουεγιέ).

Ρέντινγκ- Σέφιλντ Γιουν.: 4-0
(Χαντ 6', 50', Λάιγκερτγουντ 40', ΜακΚλιαρι 54')

Πάρτι έκανε η Ρέντινγκ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την οποία διέσυρε με 4-0.
Η Ρέντινγκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Χαντ, ενώ στο 40' ο Λάιγκερτγουντ έκανε το 2-0. η Ρέντινγκ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έκανε το 3-0 με τον Χαντ στο 50', ενώ στο 54' ο ΜακΚλίαρι έγραψε το 4-0.

ΚΠΡ- Μ.Κ.Ν: 2-4
(Μποθρόιντ 83', Φάμπιο 90'- Τραορέ 4' αυτ., Λόου 40', Χάρλεϊ 50', Πότερ 56')

Διασυρμός για την ΚΠΡ που έχασε με 4-2 από τη Μίλτον Κέινς Ντονς κι έμεινε εκτός Κυπέλλου.
Η Μίλτον Κέινς Ντονς προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Τραορέ μόλις στ 4ο λεπτό, ενώ στο 40' ο Λόου έκανε το 2-0 για τους φιλοξενουμένους. Η ψυχρολουσία για την ΚΠΡ συνεχίστηκε και στο 50' δέχτηκε το 3-0 από τον Χάρλεϊ. Στο 56' ο Πότερ έκανε το 4-0.Η ΚΠΡ μείωσε σε 4-2 με τα γκολ των Μποθρόιντ (83') και Φάμπιο(90')

Νόριτς- Λούτον: 0-1
(Ρέντελ 80')

Κάζο για τη Νόριτς που έμεινε εκτός Κυπέλλου από τη Λούτον.
Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Ρέντελ στο 80ο λεπτό.

Μάκλσφιλντ- Γουίγκαν: 0-1
(Γκόμες 7' πεν.)

Έστω και δύσκολα η Γουίγκαν πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Μάκλσφιλντ και μαζί την πρόκριση.
Η Γουίγκαν άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Γκόμες στο 7ο μόλις λεπτό κι ενώ στη συνέχεια είχε κι άλλες ευκαιρίες τα σκορ έμεινε ως είχε.

Μίντλεσμπρο- Όλντερσοτ: 2-1
(Γιούτκιεβιτς 83', 90+1'- Χίλτον 89')

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Μίντλεσμπρο που κέρδισε με 2-1 την Όλντερσοτ και πήρε την πρόκριση.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιούτκιεβιτς στο 83' αλλά 6 λεπτά μετά ο Χίλτον έφερε στα ίσα το ματς. Τη νίκη στην Μίντλεσμπρο έδωσε ο Γιούτκιεβιτς με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ντέρμπι Κάουντι- Μπλάκμπερν: 0-3
(Καζίμ Ρίτζαρντς 44', Νταν 66', Ρόουντς 71')

Εύκολη πρόκριση για την Μπλάκμπερν που επικράτησε της Ντέρμπι Κάουντι με 3-0.
Η Μπλάκμπερν άνοιξε το σκορ στο 44ο λεπτό με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Καζίμ Ρίτσαρντς, ενώ στο 66' ο Νταν έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόουντς στο 71ο λεπτό.

Χαλ- Μπάρνσλεϊ: 0-1
(Ντανιάλ 70')

Μεγάλη πρόκριση για την Μπάρνσλεϊ που κέρδισε με 1-0 τη Χαλ.
Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Ντανιάλ στο 70ο λεπτό.

Χάντερσφιλντ- Λέστερ: 1-1
(Νόβακ 74' πεν.- Γουντ 82')

Σε επαναληπτικό θα παίξουν την πρόκριση, Χάντερσφλιντ και Λέστερ που κόλλησαν στο 1-1. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Νόβακ στο 74' για τους γηπεδούχους για να κάνει το τελικό 1-1 ο Γουντ στο 82'.

Keywords
Τυχαία Θέματα