Λουκέτο σε 45-50 στρατόπεδα

09:42 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει πως, βάσει της νέας δομής που προτείνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, η δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνεται 40%-45% ενώ η δομή δυνάμεων θα είναι πλέον στο 20%-25%. Αυτό σημαίνει πως 40-45 στρατόπεδα θα βάλουν λουκέτο σε όλη την χώρα, κυρίως στα ηπειρωτικά.
Η νέα δομή παρουσιάζεται σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

ενώ τις επόμενες μέρες θα περάσει από έγκριση και από το ΚΥΣΕΑ. Το Α' και το Β' Σώματα Στρατού θα κλείσουν, οι ανώτατοι αξιωματικοί θα μειωθούν κατά 20% και από όλες αυτές τις αλλαγές προβλέπεται πως θα εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη...

Keywords
Τυχαία Θέματα