«Golden Boy» της ΑΕΚ ο Βλαχομήτρος!

17:03 17/9/2014 - Πηγή: AEK365

Το «νέο αίμα» της ΑΕΚ ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση στο φιλικό με την ΑΕΛ (1-1). Η Ένωση πήγε στη Λάρισα αφήνοντας στην Αθήνα τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της και παρουσίασε δύο πρόσωπα στο ματς, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο έσωσε τις εντυπώσεις με πρωταγωνιστή ένα παιδί που μας είχε

στείλει εδώ και καιρό το μήνυμα ότι πρέπει να το προσέχουμε.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Βλαχομήτρο. Τον 17χρονο εξτρέμ που στο τέλος της περσινής περιόδου, στο ματς με τον Πανναξιακό, έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο και μάλιστα πέτυχε και το πρώτου επίσημο γκολ με την πρώτη ομάδα. Ο «μικρός» μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ήταν πρωταγωνιστείς στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες που δημιούργησε η Ένωση για να πάρει τη νίκη.

Θετικές εντυπώσεις, κυρίως για το πάθος που έβγαλαν στο ματς, άφησαν και οι άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων, οι Τσέλιος, Καρβουνίδης, Κυριαζής, Γιαννούτσος, Τζάθας, οι οποίοι επίσης πήραν χρόνο συμμετοχής, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Σαρρής, όντας... μια άμυνα μόνος του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΚ δέχθηκε σημαντική πίεση από τη Λάρισα.

Την «μέτρησε», ξεθάρρεψε, δικαιώθηκε

Από την αρχή του αγώνα έγινε εμφανές ότι η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο γήπεδο δεν έχει... χιλιόμετρα ως σύνολο και ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά υπήρχε μια... αμηχανία. Η οποία δεν ξεπεράστηκε στην πορεία, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην μπορέσει να ελέγξει το παιχνίδι, με τις ευκαιρίες να είναι μοιρασμένες. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ένωση, στο 14', όταν από μπαλιά του Κορδέρο ο Ντούνης μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Αθανασόπουλος απέκρουσε. Στο 18' οι Κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, με τον Ντούνη να κάνει μια καλή σέντρα, τον Τζάθα να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι με προβολή και τον Αθανασόπουλο να διώχνει με τα πόδια. Στο 25', από ωραία κάθετη του Κορδέρο ο Ντούνης βγήκε τετ α τετ, όμως καθυστέρησε να πλασάρει και πρόλαβαν να τον κόψουν οι αμυντικοί.

Αφού πρώτα... μέτρησε την ΑΕΚ, στα επόμενα λεπτά η Λάρισα άρχισε να «ξεθαρρεύει» και να απειλεί. Αρχικά με τρία σουτ στο 26', στο 27' και στο 28', με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει (όμως στη φάση του 27' έκανε πέναλτι στον Τσιλιγκίρη, σε δεύτερο χρόνο, που δεν δόθηκε). Στο 35' ένα μακρινό σουτ του Τζάθα προβλημάτισε τον Αθανασόπουλο (ωστόσο απέκρουσε) και δύο λεπτά αργότερα, ο Ζόριτς έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Γεωργέα, έστειλε από καλή θέση τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 39' ο Καραγκιολίδης κέρδισε τον Μάιντζ σε τετ α τετ, όμως δύο λεπτά αργότερα η Λάρισα βρήκε το γκολ με ένα πανέμορφο πλασέ του Βερντού, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κορδέρο στη μεσαία γραμμή.

Καθάρισε ο «μικρός»...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε... αφυπνισμένη από το γκολ που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους. Μάζεψε το κέντρο της (που είχε μεγάλα προβλήματα στο πρώτο μέρος) και προσπάθησε να πιέσει άμεσα για την ισοφάριση. Η πρώτη της καλή στιγμή ήταν στο 47', όταν και πάλι από μπαλιά του Κορδέρο ο Ντούνης βγήκε τετ α τετ, αυτή τη φορά τελείωσε με τη μία τη φάση, αλλά ο Αθανασόπουλος απέκρουσε. Ωστόσο, το γκολ ήρθε τελικά στο 55'. Ο Φαγέ έκανε εξαιρετική κάθετη στον Βλαχομήτρο, εκείνος πλάσαρε άψογα και έκανε το 1-1. Μάλιστα, στο 60' ο «μικρός» λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την ανατροπή, όταν από γύρισμα του Πεταυράκη έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά ο Αθανασόπουλος κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Η «απάντηση» της Λάρισας ήρθε στο 66', όταν ο Ζούνιορ έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως εξίσου εξαιρετική ήταν και η απόκρουση του Βούρα. Στο 69' η ΑΕΚ έφτασε και πάλι κοντά στο 1-2, ξανά με τον Βλαχομήτρο. Έπειτα από σέντρα του Γεωργέα, ο μικρός έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Αθανασόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει. Κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι... τελείωσε, καθώς ο ρυθμός του «διαλύθηκε» από τις πολλές και διαδοχικές αλλαγές...

ΛΑΡΙΣΑ: Αθανασόπουλος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας (81' Τσεμπερίδης), Τζούνιορ, Μάιντζ (77' Μπίλια), Βερντού (83' Δεινόππας), Περίκο (75' Πινδώνης), Τσιλιγκίρης (83' Γκούρτσας).

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης (46' Βούρας) , Γεωργέας (72' Μπακάκης), Πεταυράκης (63' Γιαννούτσος), Σαρρής, Σβάρνας (57' Τζανετόπουλος), Κορδέρο (63' Καρβουνίδης), Φαγέ (57' Ρόβας), Ντούνης (72 Τσέλιος), Τζάθας (46' Βλαχομήτρος), Ζόριτς (72' Γροντής), Ντακόλ (63' Κυριαζής).

19.01 Ο Κορδέρο έχει δεχθεί κάρτα στο πρώτο ημίχρονο και από την ομάδα του τόνισαν να είναι πιο προσεκτικός στην επανάληψη καθώς σε περίπτωση που δεχθεί κόκκινη δεν θα παίξει στο ματς Κυπέλλου με τον Πανθρακικό την άλλη Τετάρτη στην Κομοτηνή

18.00 Περίπου 100 Ενωσίτες είναι στο AEL FC ARENA και έχουν ξεκινήσει το τραγούδι

17.49 Δεν έχει πολύ κόσμο το γήπεδο

17.23 Βγήκε και η ΑΕΚ για προθέρμανση

17.19 Η Λάρισα κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο

17.15 Καραγκιολίδης και Βούρας βγήκαν για ζέσταμα

16.59 Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει ακολουθήσει την αποστολή στη Λάρισα, έφτασε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο γήπεδο, ενώ πάτησε και ο ίδιος χορτάρι μαζί τους παίκτες

16.45 Άδειο το γήπεδο αυτή την ώρα. Είναι αρκετά νωρίς πάντως, καθώς το ματς αρχίζει στις 6

16.41 Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο και οι παίκτες της έκαναν την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

Keywords
Τυχαία Θέματα