Κυκλοφορία μπάλας και ομαδικό πνεύμα

20:32 12/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και το σωστό passing game είναι ένας τομέας που ο Τραϊανός Δέλλας θέλει να δουλέψει πολύ, κάτι που έχει φανεί από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις της ΑΕΚ, στα Σπάτα. Πάνω σε αυτό το κομμάτι κινήθηκε και η απογευματινή προπόνηση της Ένωσης, με τον Δέλλα να δουλεύει για αρκετή ώρα στις γρήγορες και σωστές μεταβιβάσεις, τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο.

Ο Τράι χώρισε τους παίκτες του αρχικά σε τέσσερις ομάδες των 6 παικτών, στις

οποίες υπήρχαν τέσσερις παίκτες που είχαν στην κατοχή τους τη μπάλα και δύο που προσπαθούσαν να την αποσπάσουν. Ανά διαστήματα και μετά από σχετική εντολή του Δέλλα οι τέσσερις ομάδες γίνονταν δύο, πιάνοντας η κάθε μία από μισό γήπεδο, δουλεύοντας έτσι την κυκλοφορία της μπάλας και σε ανοιχτό χώρο.

Η εντολή του Τράι ήταν να μην γίνεται πάνω από ένα κοντρόλ και αν είναι δυνατόν η μεταβίβαση να γίνεται και με την μία. «Δεν θέλω να κρατάτε πολύ την μπάλα. Θέλω να έχετε γρήγορη σκέψη. Ένα κοντρόλ και πάσα. Μην ξεχνάτε να κάνετε συνεχώς κίνηση για να ελευθερώνετε τους συμπαίκτες σας», ήταν τα λόγια του Δέλλα, ο οποίος είδε τους παίκτες του να εκτελούν σωστά αυτά που λέει και γι' αυτό και τους έδωσε συγχαρητήρια με τη λήξη της προπόνησης.

Πριν από αυτή την άσκηση, ο «Κολοσσός» θέλησε να δουλέψει και στην συνεργασία που επιθυμεί να έχουν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές του, συνδυάζοντας ασκήσεις με μπάλα με φυσική κατάσταση. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν χωριστεί σε εξάδες και είχαν σχηματίσει έναν κύκλο, με κάθε ένα ξεχωριστά να ανταλλάσει πάσες με τον απέναντι αρχικά με τα χέρια και εν συνεχεία με τα πόδια, ενώ υπήρχαν και τοποθετημένα εμπόδια τα οποία έπρεπε να περάσουν ζιγκ-ζαγκ. Μια άσκηση που οι παίκτες έδειξαν να ευχαριστιούνται, μιας και γινόντουσαν και τα σχετικά... πειράγματα, κάθε φορά που κάποιος δεν την εκτελούσε σωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα