Κρούσμα ντόπινγκ στην ιππασία

19:57 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η διοργανώτρια εταιρεία αγώνων ιππασίας στη Γαλλία «France Galop» έκανε γνωστό ότι «η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της αποφάσισε, σύμφωνα με τους κανονισμούς που την διέπουν, να απαγορεύσει στον αναβάτη Λαφράνκο Ντετόρι να μετέχει σε αγώνες από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013».

Ο 41χρονος αναβάτης, που διαμένει μόνιμα στην Αγγλία, διαπιστώθηκε

ότι ήταν «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία (δεν ανακοινώθηκε ποια), σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου σε ιππόδρομο κοντά στο Παρίσι, όταν είχε τερμάτισε 2ος με το άλογό του «Fahrr».

Η έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής επιτροπής εστάλη στις 21 Νοεμβρίου στη διοργανώτρια εταιρεία, η οποία στη συνέχεια αποφάσισε για την ποινή του Ντετόρι. Επιπλέον η εξάμηνη ποινή απαγόρευσης στον αναβάτη επεκτάθηκε και στον ίππο «Fahrr», οι ιδιοκτήτες του οποίου δεν θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν το ίδιο διάστημα σε αγώνες.

Ο Ντετόρι, που είναι παντρεμένος κι έχει πέντε παιδιά, μέχρι στιγμής κέρδισε κάθε σημαντικό αγώνα στην Αγγλία, ενώ το 1993 συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου να έχει στην κατοχή του μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του. Αφέθηκε ελεύθερος τότε με μια προειδοποίηση εκ μέρους των βρετανικών αρχών, αλλά το περιστατικό αυτό του στέρησε μια προσοδοφόρα σύμβαση που είχε συνάψει, διάρκειας δύο χρόνων στο Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Αναζητήσεις
ντοπινκγ στον ιπποδρομο, ντοπινγκ ιπποδρομο
Τυχαία Θέματα