Κρατικό μυστικό η ρύπανση στο Πεκίνο

19:22 6/6/2012 - Πηγή: AEK365

Κινέζος ανώτατος αξιωματούχος αξίωσε από τις ξένες πρεσβείες στο Πεκίνο να πάψουν να δημοσιοποιούν τα δεδομένα τους για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην πρωτεύουσα. Η αμερικανική πρεσβεία δίνει στη δημοσιότητα τα δεδομένα που η ίδια καταγράφει, χαρακτηρίζοντας συχνά τα επίπεδα ρύπανσης «επικίνδυνα» ή ακόμη και τόσο υψηλά που είναι πλέον «μη μετρήσιμα».

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους δείκτες της πρεσβείας τους, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γου Σιαοκίνγκ υποστήριξε

ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων μετρήσεων θα πρέπει να σταματήσει γιατί είναι παράνομη και συνιστά ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο ποικίλουν ανάλογα με τον άνεμο, όμως οι εκπομπές από τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα, η σκόνη και οι υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη να καλύπτεται συχνά από πυκνή ομίχλη, η οποία κάνει μέρες να διαλυθεί. Οι επίσημες μετρήσεις συνήθως κάνουν λόγο για «ελαφρά» ρύπανση, όμως ακόμη και κάτοικοι του Πεκίνου λένε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι υπερβολικά... επιεικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα