«Κούρεμα» χρέους σε πολύτεκνο

10:10 24/10/2011 - Πηγή: AEK365

Την διαγραφή του 70% του χρέους και την καταβολή σε δόσεις του υπόλοιπου 30% αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαιώνοντας υπερχρεωμένο πολύτεκνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πολύτεκνος είχε χρεωθεί σε πέντε τράπεζες με το συνολικό χρέος να φτάνει τα 92.073 ευρώ. Με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και αφού εμφάνισε αδυναμία πληρωμής, αιτήθηκε εξωδικαστική ρύθμιση

των χρεών του καθώς και ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την σειρά του, αφού εξέτασε τα περιουσιακά στοιχεία του πολύτεκνου και διαπίστωσε πως δεν μπορεί με αυτά να αποπληρώσει το χρέος του αποφάσισε να διαγράψει τις 63.273 ευρώ και να καλέσει τον πολύτεκνο να πληρώσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια το υπόλοιπό ποσό, 28.800, σε δόσεις. Οι Τράπεζες από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν πως ο πολύτεκνος δεν τους είχε παρουσιάσει αδυναμία πληρωμής και έκαναν λόγο για καταχρηστικότητα άσκησης της αίτησης.

Από την πλευρά της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να πράξουν ό,τι έκανε και ο πολύτεκνος εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του Ν. 3869/2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα