Κορυφαίος στον κόσμο ο Μουρίνιο

14:43 9/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί την εφετινή περίοδο να δέχεται συνεχώς τις αποδοκιμασίες των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης και να έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, μπορεί να μην κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο από την FIFA αλλά την περσινή σεζόν ήταν ο κορυφαίος σύμφωνα με την υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.
Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε στην πρώτη θέση με 101 βαθμούς γιατί κατάφερε να οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης ξανά στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, με ρεκόρ πόντων

και γκολ, ενώ την έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η τέταρτη φορά που ο Μουρίνιο αναδεικνύεται κορυφαίος τεχνικός από την υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου μετά το 2004, το 2005 και το 2010.
Στην δεύτερη θέση με 99 βαθμούς είναι ο άνθρωπος που βοήθησε την Τσέλσι να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ενώ τρίτος είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε για την κατάκτηση του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Έκπληξη είναι η τέταρτη θέση που κατέλαβε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος την περσινή σεζόν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μόνο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Τσέλσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα