«Κοντά σε Κατίδη και Κατσικοκέρη»

17:27 22/8/2012 - Πηγή: AEK365

Για όλους και για όλα μίλησε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε σε ερωτήσεις οπαδών και τοποθετήθηκε για όλα τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως Κατίδης και Κατσικοκέρης είναι κοντά στο να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην πίστη του Τσιάρτα για την αξία του Κοδρέρο και τις εντυπώσεις του από τα μέχρι στιγμής αποκτήματα της ομάδας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βλάχου μέσω του Sport24...

«Δύο αμυντικά και ένα επιθετικό χαφ»

Αρχικά ο Βλάχος ρωτήθηκε ποιες είναι οι ελλείψεις στο ρόστερ: «Τι να πρωτοπώ ότι λείπει απ' αυτή την ΑΕΚ, αφού έχουμε 30 νέους παίκτες, οι οποίοι αν εξαιρέσει κανείς τον Λαγό, τον Κοντοέ, τον Αραμπατζή και τον Κωνσταντόπουλοι, είναι καινούργιοι. Μια ομάδα ολοκαίνουργια που σ' ένα μήνα θα έπρεπε να κάνουμε τους ερασιτέχνες επαγγελματίες και σε νοοτροπία και σε άποψη τακτικής και το σπουδαιότερο απ' όλα να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της μεγάλης ομάδας στην πλάτη τους με αξιώσεις. Όπως κι αν φαίνεται αυτή η ομάδα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε δύο αμυντικά χαφ και ένα χαφ όπως ο Λεονάρντο για να κάνει τη διαφορά».

Για το αν μετανιώνει που ήρθε στην ΑΕΚ, είπε: Ποτέ δεν μετανιώνω. Βέβαια ήξερα ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στη φετινή ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα ρόστερ με περισσότερους έμπειρους παίκτες και μαζί μ' αυτούς να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα μας. Ζω όμως κάτι το μοναδικό από την ημέρα που ανέλαβα. Όλοι πηδούν από το πλοίο και φεύγουν και όπως είπαν και πριν έχω μείνει με μόνο 4 παίκτες που έχουν εικόνες από την Σούπερλιγκ και όλα τα άλλα παιδιά νεόφερτα που έπαιζαν σε πλαστικό χόρτο, τερμάτιζε η νέα ομάδα 11η και ήταν ευχαριστημένα και εγώ ζητάω απ' αυτούς να πάρουν το πρωτάθλημα. Γιατί όταν είσαι στην ΑΕΚ όποια κι αν είναι η κατάσταση ντύνει τις καρέκλες με φανέλες της ΑΕΚ και παλεύεις».

«Για κλάματα τα εργομετρικά»

Ο Βλάχος μίλησε και για την ετοιμότητα της ομάδας: «Όταν είδαμε τα εργομετρικά των νέων παιδιών κυρίως, το πρώτο πράγμα που ήταν να κάνουμε ήταν να βάλουμε τα κλάματα. Με 14-15 εργομετρικά δεν πας πουθενά. Τα ίδια έχω και εγώ σ' αυτή την ηλικία. Όταν αρχίζαμε να πιέζουμε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και να γίνουν ό,τι πρέπει στις επαγγελματικές ομάδες, είδαμε αμέσως μυϊκά προβλήματα κάτι που ήταν φυσιολογικό και αποφασίσαμε να χωρίσουμε σε κατηγορίες. Οι περισσότεροι με εμπειρία έκαναν πιο εντατικά, οι λιγότερο δυνατοί σε άλλο επίπεδο και ήταν ένα γκρουπ παιδιών που έκαναν προετοιμασία που την βγάζω Γι αυτό και στα φιλικά ήθελα να παίζουν όλοι από λίγο γιατί ήξερα πως ο χρόνος αποκατάστασης θα ήταν λίγος και κάποια από τα παιδιά που διακρίνονταν δεν θα άντεχαν για δεύτερο ματς. Ένα μήνυμα στέλνουν τα παιδιά στους δημοσιογράφους και στον κόσμο. Πως με υγεία, χαρά και πίστη για την ομάδα που υπηρετούν θα δίνουν τη ψυχή τους για όσο αντέξουν. Κι αυτό θα είναι το πιο υγιές κομμάτι της νέας ΑΕΚ.

Το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να πείσ

Keywords
Τυχαία Θέματα