Κολοβέτσιος: Πρότυπο μου ο Παπασταθοπουλος

17:18 3/9/2014 - Πηγή: AEK365

αναλυτικά: -»Δε μετάνιωσα στιγμή. Ίσα ίσα, μέρα με τη μέρα, αισθάνομαι και πιο δικαιωμένος με την επιλογή μου. Καταλαβαίνω ότι η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ειλικρινά ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα η ομάδα της ΑΕΚ και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι στο μέλλον όλα θα πάνε καλά.»


-»Αυτήν την εποχή, το πρότυπό μου είναι ο Παπασταθόπουλος, και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αγωνιστικά, πάντα όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει το 100% και αυτό που μπορεί

κι εξωαγωνιστικά, γιατί ποτέ μέχρι στιγμής στην καριέρα του δεν έχει δώσει το παραμικρό να πει ο καθένας οτιδήποτε. Για μένα αυτός ο παίκτης είναι πρότυπο


-»Πρώτον, θα έλεγα ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ με θέλουν στην Αγιά Σοφιά. Από κει και πέρα, μέσα από τις εμφανίσεις μου και την όλη συμπεριφορά μου, ελπίζω να δώσω και στη διοίκηση αυτό που περιμένει, ώστε να μου δώσει το προνόμιο να μπω στο νέο γήπεδο.»


-«Σαν κόουτς τον κύριο Δέλλα δεν τον γνώριζα, αλλά από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, με έχει κερδίσει 100%. Έχει πολλή δίψα γι” αυτό που κάνει, έχει όρεξη και αυτό το βλέπουμε καθημερινά, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις σε έναν προπονητή. Επίσης μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι γι” αυτόν οι ποδοσφαιριστές είμαι πάνω απ” όλους και απ” όλα και φροντίζει να είμαστε πάντα ευχαριστημένοι. Είμαι 100% σίγουρος ότι αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά.»


-»Πρώτα απ” όλα πιστεύω ότι ένας αμυντικός, καθημερινά πρέπει να βελτιώνει τα καθήκοντά του. Από κει και πέρα, εγώ νομίζω ότι χρειάζομαι βελτίωση σε κάποια τακτικά θέματα της άμυνας. Προσπαθώ καθημερινά μέσα από την προπόνηση να βελτιωθώ. Πιστεύω ότι είναι και θέμα εμπειρίας και στόχος μου είναι όσο γίνεται να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος.»


-» Είχα ακούσει για τον κόσμο τα καλύτερα λόγια και είχα καταλάβει πόσο πολύ αγαπάει αυτήν την ομάδα, αλλά ειλικρινά όταν μπήκα στο χορτάρι και είδα αυτόν το φανατισμό, κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα δεν είναι απλά μια ομάδα για τους οπαδούς, αλλά κάτι παραπάνω.


-Το κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο με επηρέασε θετικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και μου έδινε δύναμη κάθε λεπτό που περνούσε. Αυτό για τον αθλητή είναι κάτι ξεχωριστό. Όσον αφορά το ματς με τη Ρόμα, ήταν γιορτή για τον κόσμο, εγώ δεν είχα ξαναζήσει τέτοια εμπειρία, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Θα έλεγα ότι με γέμισε προσμονή και υπομονή ώστε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο η ομάδα και να αντιμετωπίζει τέτοιες ομάδες.»


-«Τα όνειρα που είχα μικρός ήταν να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα, είτε του εξωτερικού, είτε της Ελλάδας. Εν μέρει έχω καταφέρει κάτι από αυτά, αφού έχω το προνόμιο από τόσο μικρή ηλικία να είμαι στην ΑΕΚ. Η ομάδα που υποστήριζα μικρός, επειδή μεγάλωσα σε μία πόλη που οι οπαδοί αγαπούν πολύ την ομάδα εκεί, έτσι κι εγώ ήμουν φίλαθλος της ΑΕΛ


-«Βλέποντας καθημερινά την ομάδα και μέχρι στιγμής την εικόνα που παρουσιάζει στα παιχνίδια, πιστεύω έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει αρκετά και να κάνει μία αντάξια πορεία, όπως αρμόζει στην ιστορία της.»


-» Για μένα το σημαντικό είναι πρώτα απ” όλα η καθιέρωση στην ομάδα μου, Από κει και πέρα, το να γίνει κάποιος μέλος μία υγιούς ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ για αρκετά χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Έτσι, λοιπόν, αν τα καταφέρω κι εγώ, θα είναι πολύ ευχάριστο για μένα. Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, πρώτα θα κοιτάξω το καλό της ομάδας και μετά το δικό μου.»


-«. Η εκτίμησή μου για την ομάδα, όπως έχω πει, ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Αν ήμασταν στην 1η κατηγορία, πιστεύω ότι άνετα θα τερματίζαμε μέσα στην πεντάδα. Πιστεύω ξεκάθαρα ότι αν βρούμε αυτούς τους αντιπάλους μπορούμε να τους χτυπήσουμε και να τους προσπεράσουμε.»


-«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα. Αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Αντιπροσωπεύει μία μερίδα κόσμου, που είναι περήφανοι για την καταγωγή τους κι όλα τα χαρακτηριστικά που διακατέχουν αυτήν την ομάδα, εμένα σαν άνθρωπο με γεμίζουν. Ήθελα να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας και να ζήσω αυτήν την εμπειρία και να παίζω στην ΑΕΚ. Το «Πέρρα και Αϊβαλί» είναι από τα αγαπημένα μου συνθήματα μέχρι στιγμή.»


-»Πιστεύω ότι η κλήση του Πέτρου ήταν κάτι πολύ καλό και για τον ίδιο και για εμάς τους συμπαίκτες του, γιατί αυτό δείχνει ότι από την Εθνική παρακολουθούν την ομάδα μας. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο σε όλα τα παιδιά της ομάδας να δείξουν τι αξίζουν. Για μένα προσωπικός στόχος είναι να αναδειχθώ πρώτα στην ΑΕΚ και μετά, αν πληρώ τις προϋποθέσεις, να κληθώ κι εγώ στην Εθνική.»


-»Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Θα σου πω σε τι θέσεις έχω παίξει στο παρελθόν. Έχω παίξει δεξί μπακ και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από αμυντικό χαφ. Από κει και πέρα δεν έχω πρόβλημα σε όποια θέση κι αν με βάλει ο προπονητής, φτάνει να είναι αμυντικογενής η θέση.»


-»Εννοείται ότι το έχω ονειρευτεί αυτό, αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα, απαιτεί πολλή δουλειά και υπομονή. Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω και να ανταποκριθώ σε όποιες δυσκολίες συναντήσω.» Το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, το καταλαβαίνουμε όπως λες κι εσύ από τα άδεια γήπεδα. Η γνώμη μου για την κατάσταση στην Ελλάδα, είναι πως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν συγκεκριμένα πράγματα, για το καλό του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται κι έτσι αυτό το φαινόμενο των άδειων γηπέδων, είναι ένα αποτέλεσμα των όσων γίνονται στην Ελλάδα. Ευελπιστώ και θέλω να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα και να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Οι ομάδες να ξαναβρούν την υγεία τους και να είναι ανεξάρτητες και να μην ελέγχονται…


-»Ναι, θεωρώ πως από την αρχή το χτίσιμο της ομάδας ήταν να πάρει παίκτες, που θα την πλαισιώσουν και στη Super League. Αυτό είναι το σχέδιο και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής είναι απόλυτα επιτυχημένο. Ασφαλώς και πιστεύω ότι πολλά από τα παιδιά μπορούμε να αποτελέσουμε τον κορμό όχι μόνο για τη Super League, αλλά και για κάτι περισσότερο.»


-»Αυτή τη στιγμή ως πρότυπο, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου, είναι ο Νίκος Γεωργέας. Με την εργατικότητα και το χαρακτήρα του, έχει κερδίσει όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα χρόνια είναι αρχηγός στην ΑΕΚ


-»Το ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στη Β” Εθνική, δεν το συζητώ. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει σε κάθε αγωνιστική και παίζουμε αυτό που ξέρουμε, πιστεύω ότι θα την περάσουμε πολύ εύκολα την κατηγορία. Αν όμως νομίζουμε ότι τα ματς θα τα πάρουμε φορώντας μόνο τη φανέλα της ΑΕΚ, δεν θα μας βγει σε καλό.»


- »Το φλερτ με την ΑΕΚ είχε ξεκινήσει το προηγούμενο καλοκαίρι. Δεν τα είχαμε βρει τότε. Από κει και πέρα, η πρόταση που δέχθηκα και με έκανε να υπογράψω κατευθείαν, έγινε γύρω στον Ιανουάριο. Το όνειρο του προέδρου είναι να πάρουμε πολλούς τίτλους με την ομάδα, γι” αυτό μας έχει φέρει εδώ και μας δίνε όλα τα εφόδια ώστε να αισθανόμαστε δυνατοί και να τον βγάζουμε ασπροπρόσωπο.»


-» Οι προσωπικοί και μελλοντικοί στόχοι είναι να καθιερωθώ στην ομάδα της ΑΕΚ, να είμαι αυτός που πρέπει κάθε Κυριακή και εξωαγωνιστικά να μην δώσω δικαίωμα ώστε να πουν το παραμικρό για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μου. Η γνώμη για τον κύριο Δέλλα είναι η καλύτερη. Καθημερινά που τον ζω, απολαμβάνω την προπόνηση μαζί του. Σαν άνθρωπος είναι πρότυπο για μένα. Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, θέλω να πω πως κι αυτός αγαπάει πολύ την ομάδα, τη νοιάζεται και μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως κι αυτός ήταν κάθε μέρα μαζί μας από τις πρώτες μέρες.»


-«Ας είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει πρώτα να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Β” Εθνική. Από κει και πέρα, σαν ομάδα και σαν οργάνωση, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους τωρινούς πρωταθλητές Ελλάδος. Για το κλίμα έχω απαντήσει και νωρίτερα. Όλοι είμαστε μία οικογένεια, κάτι που φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.»


-»Κάθε ποδοσφαιριστής, όταν ξεκινά από μικρή ηλικία, όνειρο του και στόχος του είναι να φτάσει σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Αυτά τα όνειρα είχα κι εγώ από μικρός. Από κει και πέρα, τα όνειρα συνεχώς ανανεώνονται.»


-»Από Ελλάδα, όπως είπα και πριν, πρότυπο για μένα είναι ο Παπασταθόπουλος μέχρι στιγμής. Από το εξωτερικό, είχα τον Τέρι, αλλά μου τα χάλασε λίγο με την εξωγηπεδική ζωή του. Πλέον, ο Τιάγκο Σίλβα είναι αυτός που ξεχωρίζω.»


-»Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό μου δικαίωμα να αισθάνομαι γεμάτος και πολύ άνετα σε αυτήν την ομάδα. Το επόμενο βήμα δεν το βλέπω σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά ενδεχομένως στο εξωτερικό.»


- »Αυτό που μου είπε ο πρόεδρος και με έκανε από την πρώτη στιγμή να αισθάνομαι ωραία και να έχω κίνητρο, ήταν ότι πάνω μου θα χτιστεί η ΑΕΚ


-«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς είχε γίνει. Υπήρχε όντως ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες από αυτές. Το σημαντικό είναι ότι η τελική μου απόφαση ήταν να έρθω στην ΑΕΚ και μέχρι στιγμής αισθάνομαι δικαιωμένος.»


-«Να μπούμε στο καινούριο γήπεδο και να γεμίσουμε τίτλους την ομάδα.»


Keywords
Τυχαία Θέματα