Κοίταξε τη Γερμανία στα μάτια η Γκάνα

23:55 21/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-7ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΚΑΝΑ: 2-2
Γήπεδο: Estadio Castelao

Μπορεί η εμφάνιση της Γερμανίας στο πρώτο ματς να φόβισε πολλούς, όχι όμως και την Γκάνα. Οι Αφρικανοί πήραν ισοπαλία 2-2 από τα «πάντσερ», έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο κι έμειναν

ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Ιστορικό γκολ για τον Κλόζε, που έπιασε τον Ρονάλντο στην κορυφή της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών σε Μουντιάλ, ενώ έγινε και ο 3ος παίκτης που έχε σκοράρει σε 4 Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο 7ο μόλις λεπτό ο Ατσού έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γκιάν έπιασε το πλασέ μέσα από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 11' ο Μίλερ πάτησε με υπέροχο τακουνάκι στον Κρόος, που έκανε το σουτ πάνω στα σώματα των Γκανέζων. Στο 13ο λεπτό ο Ατσού κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή κι έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά ο Νόιερ έπεσε κι έδιωξε, όπως έκανε και ο Νταουντά στο 18' σε σουτ του Κεντίρα από το ύψος της περιοχής. Στο 21ο λεπτό ο Οζίλ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μίλερ έβαλε την προβολή ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 32' ο Νόιερ έδιωξε πολύ δύσκολα τν κεραυνό του Μουντάρι από πολύ μακριά.

Η Γερμανία μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 51ο λεπτό ο Μίλερ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Γκέτσε έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο γόνατό του και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, ο Αφούλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αντρέ Αγιού με όμορφη κεφαλιά έφερε στα ίσα το σκορ. και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Γερμανία, στο 62ο λεπτό η Γκάνα ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή. Ο Μουντάρι πίεσε κι έκλεψε στο κέντρο, έβγαλε όμορφη κάθετη μπαλιά για τον Γκίαν, που με όμορφο σουτ έκανε το 2-1. Το ματς πήρε φωτιά από εκεί και πέρα και στο 66' ο Τζόρνταν Αγιού έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, αλλά έκανε κακό σουτ και ο Νόιερ μπλόκαρε, ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει στον Γκίαν., ενώ στο 71' μετά από κόρνερ, ο Χέβεντες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κλόζε εξ επαφής έκανε το 2-2 με προβολή. Τρία λεπτά μετά, η Γερμανία είχε νέο κόρνερ και ο Σβαϊνστάιγκερ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στ0 82' ο Λαμ βρέθηκε απέναντι από τον Νταουντά από πλάγια θέση και αντί να κάνει το σουτ, έκανε κάτι σαν τακουνάκι που κόπηκε. Στο 84' ο Μίλερ βρέθηκε φάτσα με τον Νταουντά, αλλά την τελευταία στιγμή έκοψε σωτήρια ο Ασαμόα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Οζίλ έκανε από αριστερά το γύρισμα, αλλά ο Μενσά έδιωξε προ του Μίλερ. Στο 87' ο Τζόρνταν Αγιού έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Νόιερ έπεσε και μπλόκαρε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελς, Χέβεντες, Μπόατενγκ (46' Μουστάφι), Μερτεζάκερ, Κεντίρα (69' Σβαϊνστάιγκερ), Λαμ, Οζίλ, Μίλερ, Κρόος, Γκέτσε (69' Κλόζε)

ΓΚΑΝΑ: Νταουντά, Γκίαν, Ατσού (72' Βακασό), Μπόατενγκ (52' Τζ.Αγιού), Α.Αγιού, Μουντάρι, Ραμπιού (78' Μπαντού), Ασαμόα, Μπογιέ, Αφούλ, Μενσά

Keywords
Τυχαία Θέματα