Κλείνει εκπαιδευτικός όμιλος ΔΟΜΗ

15:39 9/9/2014 - Πηγή: AEK365

Λουκέτο βάζει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΔΟΜΗ και όλες οι εταιρίες του, λόγω χρεών 20 εκατ. ευρώ. προς το ΙΚΑ. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο κ. Λοβέρδος

τόνισε επίσης ότι στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και αν δεν είναι απολύτως νόμιμος. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος από την πλευρά του είπε ότι τα λεγόμενα κέντρα μεταλυκειακής επαίδευσης χρωστούν στο ΙΚΑ περί τα 140 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε πως θα δοθεί μια παράταση σε όσα κολέγια έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε επίσης γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει φέτος το παράρτημα του κολεγίου BCA στη Γλυφάδα, θα λειτουργήσει κανονικά το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Παράλληλα, έλεγχος διενεργείται σε κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος. Επιπλέον, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε σύντομα αναμένται να προβεί ο υπουργός σε νέες ανακοινώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα