Κλειδώνει τετράδα η Άρσεναλ

19:58 20/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΟΡΙΤΣ- ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 2-1
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Με σκόρερ τους... Μπένετ, Ράιαν και Έλιοτ, η Νόριτς επικράτησε 2-1 της Ρέντινγκ στο «Κάροου Ρόουντ», με τους γηπεδούχους να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα και τους φιλοξενούμενους να περιμένουν πλέον και την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού τους.

Με διαφορά ενός λεπτού (50', 51) ήρθαν τα δύο γκολ για τα «καναρίνια», με τον ΜακΚλίρι απλά να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν με

αυτήν τη νίκη τους 38 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο +7 από την γραμμή του υποβιβασμού, την ώρα που οι «Royals» έμειναν στους 24 και σε περίπτωση που η Άστον Βίλα νικήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα (22/4), αποχαιρετούν και τυπικά την Πρέμιερ Λιγκ
Αυτή ήταν μάλιστα μόλις η δεύτερη νίκη της ομάδας του Κρις Χιούτον στους 17 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος!

Πιο δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι, με τον Μπένετ να απειλεί για πρώτη φορά την εστία του ΜακΚάρθι πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Μετά το νευρικό ξεκίνημα πάντως οι «Royals» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και ειδικά μετά το ημίωρο άρχισαν να έχουν αυτοί την υπεροχή. ΜακΚλίρι και Πογκρέμπνιακ δημιουργούσαν αρκετούς... πονοκεφάλους στην άμυνα της Νόριτς, με την ομάδα του Νάιτζελ Άντκινς ωστόσο να μην μπορεί να φτάσει σε κάποιο γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μάλιστα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να το...πληρώσουν, με τα «καναρίνια» να φτάνουν κοντά στο γκολ. Ο ΜακΚάρθι ωστόσο είπε «όχι» στον Καμαρά, διατηρώντας το 0-0.

«Φορτσάτη» επέστρεψε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο η Νόριτς, φτάνοντας νωρίς-νωρίς σε δύο γκολ! Στο 50' ο Ράιαν Μπένετ έδσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις ένα λεπτό για να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, με τον... έτερο Μπενετ, τον Έλιοτ να «γράφει» το 2-0! Η Ρέντινγκ το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει στο 72' με τον ΜακΚλίρι το τελικό 2-1.

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Ρ. Μάρτιν, Μπασόνγκ, Τέρνερ (18' Ρ. Μπένετ), Γκαρίδο, Τζόνσον, Χόουσον, Σνόντγκρας (89' Πίλκινγκτον), Ε. Μπένετ (80' Τετέι), Καμαρά, Χολτ

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Κέλι, Μαριάπα, Μόρισον, Καρακάν, Γκάθρι, ΜακΚλίρι, ΜακΆνουφ, Μπλάκμαν, Προγκρέμπνιακ

ΦΟΥΛΑΜ- ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-1
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Η «βόλτα» στο δυτικό Λονδίνο έκρυβε παγίδες, αλλά ο Περ Μερτεζάκερ φρόντισε να την βάλει σε ασφαλές μονοπάτι και να την οδηγήσει στην τρίτη θέση. Η Άρσεναλ επικράτησε της Φούλαμ με 1-0 από το «Craven Cottage» και ξεπέρασε, έστω και προσωρινά, την Τσέλσι. Μοιρασμένο το ματς, στον πάγκο ο Γιώργος Καραγκούνης, με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς και οι δύο ομάδες.

Στο 2ο λεπτό ο Εμάνουελσον βρήκε χώρο αλλά η σέντρα του προς τον Μπερπάτοφ κόπηκε, αλλά στ 13' η Φούλαμ έχασε με κόκκινη τον Σίντγουελ. Στο 16' ο Σβάρτσερ είπε όχι στην εκτέλεση φάουλ του Γουόλκοτ, ενώ στο 19' το σουτ του Ροσίτσκι φάνηκε να σταματά στο χέρι του Χάνγκελαντ. Η Φούλαμ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20ο λεπτό, καθώς ο Μπερμπάτοφ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Σέζνι σε μεγάλη επέμβαση. Στο 28΄οι Ροσίτσκι και Καθόρλα συνδυάστηκαν όμορφα, αλλά ο Ζιρού δεν τελείωσε καλά τη φάση, ενώ στο 35' ο Γάλλος φορ έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά το συρτό του σουτ σταμάτησε στο δοκάρι του Σβάρτσερ. Στο 40' ο Σέζνι απέκρουσε όμορφα το σουτ του Εμάνουελσον, αλλά στο 44' η Άρσεναλ έφτασε στο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μερτεζάκερ έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Σβάρτσερ.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Βενγκέρ προσπάθησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, με τη Φούλαμ να προσπαθεί σποραδικά να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά να μην τα καταφέρνει. Το ματς ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Ζιρού, για το μαρκάρισμα του πάνω στον Μανόλεφ.

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Μανόλεφ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον, Ίνοχ, Σίντγουελ, Ρουίζ, Εμάνουελσον (Φρέι 87'), Κατσάνικλιτς (Πέτριτς 85'), Μπερμπάτοφ

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα (Βερμάελεν 90'), Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (Γουίλσιρ 71'), Ροζίτσκι (Ποντόλσκι 71'), Καθόρλα, Ζιρού

ΚΠΡ- ΣΤΟΟΥΚ: 0-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Η ΚΠΡ, για να έχει ελπίδες σωτηρίας, έπρεπε να... σπρώξει την Στόουκ στον γκρεμό. Στο «Λόφτους Ρόουντ» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Τόνι Πιούλις πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με σκορ 2-0, για να βρεθεί στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και να αφήσει τους Ρέιντζερς να ετοιμάζονται για Τσάμπιονσιπ.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 1' το σουτ του Τααράμπτ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 3' ο Ζερόμ αστόχησε από ιδανική θέση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ζερόμ δεν βρήκε στόχο, όπως και η εκτέλεση φάουλ του Τααράμπτ στο 6'. Στο 17' η κεφαλιά του Ρεμί δεν βρήκε τέρμα, ενώ στο 23' ο Μπέγκοβιτς πρόλαβε τον Γάλλο φορ. Στο 25' το σουτ του Γουόλτερς παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Γκριν, ενώ στο 28' το σουτ του ρεμί έφυγε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Γκριν απέκρουσε το σουτ του Κράουτς, και στο 31' ο Μπεγκοβιτς είπε όχι σε προσπάθεια του Τααράμπτ. Στο 36' η ΚΠΡ κέρδισε φάουλ σε ιδανική θέση, αλλά ο Ρεμί σπατάλησε την ευκαιρία, σημαδεύοντας το τείχος, και αφού η ΚΠΡ δεν έβρισκε δίχτυα, το πλήρωσε στο 43'. Ο Ζερόμ έκανε τη σέντρα και ο Κράουτς εξ επαφής νίκησε τον Γκριν.

Το σκορ του ημιχρόνου έφερνε πλέον σε πολύ δύσκολη θέση την ΚΠΡ. Ο εκνευρισμός άρχισε να εμφανίζεται από πολύ νωρίς, ο Τααράμπτ ήθελε να βγει (!) και ο Ρεμί, που σχεδόν μόνος προσπαθούσε, σούταρε πάνω στον Μπέγκοβιτς στο 55ο λεπτό. Από την άλλη, η Στόουκ είχε μεν το προβάδισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενέπνεε σιγουριά στους οπαδούς της για τη διατήρηση ή την επέκτασή του. Το παιχνίδι των «πότερς» ήταν άναρχο, ωστόσο, ήρθε και το 2-0 στο 77ο λεπτό. Ο Πίτερ Κράουτς ανατράπηκε και ο Τζόναθαν Γουόλτερς, αν και χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές από την άσπρη βούλα, λόγω επανάληψης που έδωσε ο ρέφερι στο πρώτο «χτύπημα», καθάρισε» το παιχνίδι.

ΚΠΡ: Γκριν, Σαμπά, Χιλ, Μποσίνγκουα, Μπεν-Χαΐμ, Ντέρι, Τάουνσεντ (46' Μακί), Εμπιά, Τααράμπ (56' Μπόθροϊντ), Ρεμί, Χόιλετ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Γουίλσον (61' Γουίλκινσον), Σόουκρος, Σότον, Γουίλαν, Ενζονζί, Άνταμ (69' Γουάιτχεντ), Γουόλτερς, Κράουτς (90' Κάμερον), Ζερόμ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Αυτό δείχνει ο Ιταλός τεχνικός της Σάντερλαντ! Ότι ξέρει πιο μονοπάτι έπρεπε να πάρει για να μην πέσει η Σάντερλαντ. Οι «μαυρόγατες», πήραν σπουδαία νίκη επί της Έβερτον με σκορ 1-0, για να βρεθούν στους 37 βαθμούς, με τους οποίους αποκτούν διαφορά έξι πόντων από την επικίνδυνη ζώνη. Κι άλλο χαμένο έδαφος για τα «ζαχαρωτά».

Στο 5ο λεπτό το σουτ του Γκρείαμ σταμάτησε στον Χάουαρντ, ενώ στο 12' η προσπάθεια του Λάρσον δεν ήταν εύστοχη. Ο Λάρσον είχε ακόμη δύο πολύ καλά σου στο 40' και στο 45' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σάντερλαντ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Σεσενιό βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Χάουαρντ.

Η Σάντερλαντ ξεκίνησε αρκετά καλά και στο δεύτερο μέρος, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι των «ζαχαρωτών» που έδειχναν ανέτοιμοι να αντιδράσουν και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν. Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένα εικοσάλεπτο για να απειλήσει η Έβερτον τα καρέ του Μινιολέ, από ένα σουτ του Φελαϊνί που κόντραρε και στον Νίκιτσα Γέλαβιτς. Η ομάδα του Μόγιες αποφάσισε να πιέσει περισσότερο και να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχε τον τρόπο να το πετύχει.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: : Μινιολέ, Ο'Σι, Κουεγιάρ, Ρόουζ, Εντιαγέ, Λάρσον (80' Βον), Κόλμπακ, Τζόνσον, ΜακΚλιν, Σεσενιό (90' Μανγκάν), Γκρέιαμ

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Ντιστέιν, Κόλεμαν, Γκίμπσον (46' Γέλαβιτς), Όσμαν (77' Μπάρκλεϊ), Πίεναρ, Φελαϊνί, Μιραλάς, Ανιτσέμπε (77' Νέισμιθ)

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 0-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Η Σουόνσι ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο του "Λίμπερτι" απέναντι στη Σαουθάμπτον για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το τελικό 0-0 δεν αφήνει παράπονα στις δύο ομάδες. Οι «κύκνοι» ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο.

Στο 9ο λεπτό η προβολή του Ντε Γκουζμάν κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 14' ο Κορκ έκανε το μακρινό σουτ και ο Βορμ έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 28' ο Βορμ δεν δυσκολεύτηκε να σταματήσει το σουτ του Ροντρίγκες, ενώ στο 39' ο κίπερ της Σουόνσι έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Λάμπερτ. Στο 41' ο Λαλάνα σκόραρε για τη Σαουθάμπτον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε πανομοιότυπα με το πρώτο, καθώς ο Μίτσου είχε και πάλι την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει στο 47ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Ρούτλετζ, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόρουτς. Η Σαουθάμπτον προσπάθησε να απαντήσει στο 50ολεπτό, όμως το σουτ του Λαλάνα σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων της Σουόσνι. Ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα, ο Ερνάντες έκανε «γλυκιά» σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή, περνώντας εύκολα τους Κλάιν και Λαλάνα, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης των γηπεδούχων στη μικρή περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η ευκαιρία δόθηκε στον Μίτσου δύο λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε και πάλι άουτ. Στο 63ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης της Σαουθάμπτον στο παιχνίδι, ο Πολ Λάμπερτ πέρασε εκτός αγώνα, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και ο Ποκετίνο προτίμησε να τον προφυλάξει. Στο 66ολεπτό, ο Γιοσίντα έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ντάιερ, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Μίτσου, μετά από ωραία ενέργεια του Ισπανού. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μίτσου έδειξε γι' ακόμη μία φορά πως δεν ήταν σε καλή μέρα, καθώς έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στις εξέδρες του «Λίμπερτι». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ισπανός το ξανάκανε στο 80ο λεπτό, όταν κατέβασε τη μπάλα με το κεφάλι του, αλλά το σουτ του από τα αριστερά της περιοχής είχε την ίδια κατάληξη με το προηγούμενο. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα 90, ο Βορμ απέδειξε γιατί είναι ένα από τα «καυτά» ονόματα για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Μαγιούκα και κράτησε στο μηδέν το παθητικό της ομάδας του.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Φλόρες, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν, Μίτσου, Ντάιερ, Ερνάντες (Σουν Γιάνγκ 61'), Μουρ (Ρουτλετζ 46')

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Χουίφελντ, Γιοσίντα, Φοξ, Σνοντερλέν, Ντέιβις, Κορκ, Λαλάνα (Πάντσεον 77'), Ροντρίγκες (Μαγιούκα 88'), Λάμπερτ (Ραμίρες 63')

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ- ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-2
Γήπεδο: Χόθορνς

Μπορεί να προηγήθηκε και να ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, η Νιούκαστλ ωστόσο άφησε τον καλό της εαυτό στα αποδυτήρια και έμεινε τελικά στο 1-1 κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς».

Η Νιούκαστλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Σισέ έκανε τη σέντρα και ο Γκουφράν με κεφαλιά νίκησε τον Φόστερ. Στο 24ο λεπτό ο Φόστερ έπεσε κι έδιωξε το σουτ του Τέιλορ, ενώ και στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Γουέστ Μπρομ έσωσε την ομάδα του, αποκρούοντας σουτ του Καμπάιγ, από μακριά. Στο 35' ο Σισέ έχασε σημαντική ευκαιρία από πολύ κοντά.

Με δύο πολύ καλές στιγμές για τη Γουέστ Μπρομ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Έλιοτ κατάφερε στην πρώτη να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε προσπάθεια του Λονγκ μετά από δικό του λάθος και λίγο αργότερα σε κεφαλιά του Λουκάκου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 64', με τον Μπίλι Τζόουνς να φέρνει το ματς στα ίσια, μετά από ασίστ του Λουκάκου. Στο τελευταίο 25λεπτο δεν άλλαξε κάτι, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλι, Όλσον, Ποπόφ, Ντόρανς, Γιάκομπ (46' Λονγκ), Μόρισον, Μπραντ, Φορτουνέ (90' Ρόζενμπεργκ), Λουκάκου (90' Τόμας)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Ντεμπισί, Σ. Τέιλορ, Γιανγκά Εμπιβά, Αϊνταρά (77' Μπεν Αρφά), Περτς, Καμπάιγ (90' Γκόσλινγκ), Γκουφράν (69' Αμεόμπι), Σισοκό, Γκουτιέρες, Σισέ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 2-0
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Πήρε φόρα και δεν την σταματά τίποτα. Η Γουέστ Χαμ όχι μόνο εξασφάλισε τη σωτηρίας της, αλλά με τη νίκη της επί της Γουίγκαν με σκορ 2-0 ανεβαίνει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και στοχεύει στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμά της στον τελικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Στο 9ο λεπτό η κεφαλιά του Κόλινς πέρασε λίγο άουτ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιασκελάινεν κέρδισε σε ανεπανάληπτο τετ ε τετ τον Μαλόνεϊ. Στο 14' ο Ζοέλ απέκρουσε εύκολα το σουτ του Νόλαν, αλλά στο 21' ήρθε το γκολ για τα «σφυριά» με όμορφο σουτ του Ματ Τζάρβις. Στο 25' ο διαιτητής Σουάρμπρικ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στη Γουέστ Χαμ σε καθαρή ανατροπή του Νόλαν από τον ΜακΚάρθι.

Στην επανάληψη, ο γρήγορος ρυθμός του πρώτο ημιχρόνου έπεσε σταδιακά και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σιγουρέψουν τους τρεις βαθμούς με το γκολ του στο 80'.
Με την ήττα της, η Γουίγκαν παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν κατάφερε να πλησιάσει την Άστον Βίλα η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα. Ταυτόχρονα, οι νίκες των Σάντερλαντ και Στόουκ κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «λάτικς», αφού οι προαναφερθείσες ομάδες απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ριντ, Νόλαν, Τζάρβις, Κάρολ, Βαζ Τε (Κόουλ 61'), Ο΄Μπράιεν, Κόλινς, Ντεμέλ (Κόλισον 75'), Ντιαμέ, Ο' Νιλ (Νομπλ 52')

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Τζοέλ, Κονέ, Αλκαράς (Μποσεζούρ 16'), ΜακΚάρθι, Κάλντγουελ, Μαλόνεϊ, Γκόμες (Ντι Σάντο 86'), ΜακΜάναμαν (ΜακΆρθουρ 46'), Μπόις, Φιγκερόα, Σάρνερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα