Κι άλλο πρόβλημα εν όψει Μουντιάλ

21:38 22/5/2014 - Πηγή: AEK365

Σα να μην έφτανε το πρόβλημα με τα ημιτελή γήπεδα, η FIFA έχει να... ξορκίσει ακόμα ένα φάντασμα 21 ημέρες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ, αυτό του δάγγειου πυρετού. Σε ανακοίνωσε που διένειμε η παγκόσμια Ομοσπονδία σε ομάδες και διαιτητές, έκανε συστάσεις για την καταπολέμηση της νόσου που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν 1.932 σοβαρά κρούσματα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η FIFA παρακολουθεί

από κοντά και στα κέντρα προετοιμασίας είναι απαραίτητη η τοποθέτηση σιτρονέλας, αλλά και λεπτού δίχτυ (κουνουπιέρες) για την προστασία των αποστολών. Υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει κανείς; «Ναι, πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση επιδημίας» τόνισε ο Τζιοβίνκο Κοέλιο, γενικός συντονιστής του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου του δάγγειου πυρετού.
Στα θετικά είναι πως από τα μέσα του Ιουνίου και έπειτα η μετάδοση της νόσου μειώνεται αρκετά, ενώ οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν πως οι πιθανότητες εκδήλωσης επιδημίας είναι λίγες. Ρεσίφε, Νατάλ και Φορταλέζα αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα