Κέζμαν: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον... στόχο

19:46 7/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι από αυτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ο Ματέγια Κέζμαν. Το μεγάλο αστέρι της Παρτιζάν την εποχή που ταξίδεψε η ΑΕΚ στο Βελιγράδι μιλώντας το εκείνο το παιχνίδι τονίζει:

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το ματς. Ήταν κάτι το ξεχωριστό για όλη τη χώρα. Ήταν φανταστικό που οι Έλληνες αδελφοί μας ήταν εκεί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για εμάς. Έδειξαν την πίστα και το σεβασμό τους σ' εμάς και έστειλαν μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο για

το πόσο λάθος ήταν ο βομβαρδισμός.

Θυμάμαι τον κόσμο να είναι τόσο ενθουσιασμένος. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα. Όλοι ήταν φοβισμένοι, στρεσαρισμένοι και είχαν μια σπάνια ευκαιρία να ξεχαστούν. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου ήταν τόσο σημαντικό. Σαν να επέστρεψε η χαρούμενη ζωή για λίγο στην πόλη. Λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς χτύπησε και πάλι η σειρήνα που μας προειδοποιούσε για νέο βομβαρδισμό.

Το ματς ήταν πολύ καλό. Είχα σκοράρει μάλιστα, ο κόσμος χειροκροτούσε συνέχεια. Στο τέλος ξέσπασαν και μπήκαν χαρούμενοι στο γήπεδο. Για εμένα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Να παίζω με την αγαπημένη μου ομάδα απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικού συλλόγους σε μια τέτοια ατμόσφαιρα.

Μπορώ να σας πω ότι ήταν από τα τελευταία σημαντικά παιχνίδια μου με τη φανέλα της Παρτιζάν πριν ξεκινήσω τη διεθνή μου καριέρα. Θα το κρατάω για πάντα, ήταν ονειρικό. Ήταν όλα τόσο όμορφα μέσα σε μια τόσο αγχωτική και τρομακτική κατάσταση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον στόχο που φόρεσαν οι δύο ομάδες. Τους λέγαμε με αυτό τον τρόπο "μη χτυπάτε κτίρια και αμάχους, χτυπήστε εμάς, εδώ είμαστε".

Μίλησα και με κάποιους από τους παίκτες της ΑΕΚ και τους ευχαρίστησα. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την ΑΕΚ που ήταν εκεί για εμάς. Σας ευχαριστώ όλους.

"Οι αναμνήσεις του Κέζμαν είναι απόσπασμα από το βιβλίο "90 Χρόνια. Η Ιστορία της ΑΕΚ" των εκδόσεων Καστανιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα