«Αγκάλιασε» την πρόκριση η ΑΕΚ

16:53 21/1/2015 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κέρκυρα με πρώτο στόχο να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς. Και αν δεν συνέβαινε αυτό, τουλάχιστον να έπαιρνε αποτέλεσμα που θα τη χρίζει φαβορί στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Και το κατάφερε. Το ισόπαλο 1-1, με το εκτός έδρας τέρμα, φέρνει την Ένωση αγκαλιά με την πρόκριση και χωρίς μάλιστα να πραγματοποιήσει κάποια σπουδαία εμφάνιση.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά ψυχωμένη και παρά τις απουσίες (αλλά και κάποιοι πρωτοκλασσάτοι ποδοσφαιριστές προερχόντουσαν από τραυματισμό), παρουσιάστηκε χωρίς να χάνει την σωστή λειτουργία της μέσα στο γήπεδο. Και αν δεν υπήρχε μία στιγμή αδράνειας, σε στημένη φάση (στο 58' όταν άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι με τον Βενέτη), ίσως θα μπορούσε να φύγει και με κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Ωστόσο και το τέρμα του Γιόχανσον (με τη... βοήθεια του Ταβάρες) στο 68' φέρνει σε θέση ισχύος την Ένωση για την υπόθεση πρόκριση.

Το ματς

Σε συνέχει της κακής εμφάνισης στο ματς με τους Τράχωνες, η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα αρκετά νωχελικά. Ο Τραϊανός Δέλλας, αυτή τη φορά, χρησιμοποιήσε ό,τι καλύτερο είχε διαθέσιμο και μοναδική... ένσταση ήταν η συμμετοχή του Τζανετόπουλου, αντί του Γιόχανσον, που όμως φάνηκε και την Κυριακή ότι είναι λίγο πίσω σε βαθμό ετοιμότητας.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος (πολύ γλιστερό τερέν), από την πολλή βροχή, δεν βοηθούσε καμία από τις δύο ομάδες να κυκλοφορήσει τη μπάλα και χαρακτηριστικό του ματς, στο πρώτο μισάωρο ήταν τα πολλά και εύκολα λάθη. Κάπως έτσι ήρθε και η μεγάλη ευκαιρία της Κέρκυρας, με τον Χαβίτο στο 38' όταν φάτσα με το τέρμα, πλάσαρε ψηλά άουτ. Αντίθετα, όποτε η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, όπως ζητούσε συνεχώς ο Τραϊανός Δέλλας από τους ποδοσφαιριστές του, κράταγε τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό, οι οποίοι έκαναν εύκολα λάθος.

Ωστόσο, η κακή επιλογή στην τελική πάσα και η όχι σωστή κυκλοφορία της μπάλας στα άκρα, δεν έδιναν την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, να τελειώσουν σωστά τη φάση. Μοναδικές στιγμές που η ΑΕΚ απείλησε, ήταν με κάποια σουτ έξω από την περιοχή, πρώτα με τον Αραβίδη στο 5' και μετά με τον Μπακάκη στο 41' που όμως έφυγε πολύ ψηλά άουτ. Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο ματς, ήρθε στο 44' όταν ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή, αλλά απέναντι στο τέρμα, έκανε ένα κοντρόλ παραπάνω, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους αμυντικούς της Κέρκυρας να τον προλάβουν και με τάκλιν να απομακρύνουν τη μπάλα.

Το γκολ που έψαχνε

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο και έκανε αισθητή την παρουσία της από το 46' όταν ο Μάνταλος βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Ωστόσο η συνέχει δεν ήταν ανάλογη. Τα πολλά λάθη στον άξονα, δεν έδιναν την ευκαιρία στην Ένωση να αναπτυχθεί σωστά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ακραίοι (αμυντικοί και επιθετικοί) δεν βρισκόντουσαν σε καλή μέρα, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει με κανέναν τρόπο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ένα λάθος σε στημένη φάση, που έβαλε τους ποδοσφαιριστές του Δέλλα να... κυνηγάνε το σκορ. Μετά από κόρνερ, ο Μπρέσεβιτς έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο στο μαρκάρισμα και ο Βενέτης με κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ στο 58'.
Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Δέλλα να προβεί άμεσα σε αλλαγή, προκειμένου να «δυναμώσει» το κέντρο. Και αντί του Τζανετόπουλου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόχανσον. Και ο Σουηδός ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στην ισοφάριση της ΑΕΚ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο 24χρονος πίεσε τον Ταβάρες, όπου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (το γκολ χρεώθηκε στον Γιόχανσον) και έκανε το 1-1, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και στο 85' όταν έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ..

Με τον Σουηδό στο γήπεδο, άλλαξε προς το καλύτερο και η εικόνα της ομάδας. Ο Γιόχανσον κυκλοφόρησε καλύτερη μπάλα, τόσο στα άκρα, όσο και στον άξονα, με την ΑΕΚ να πιέζει πιο ψηλά και να μην αφήνει την Κέρκυρα να βγει από τα καρέ της. Μάλιστα, εκτός από το σουτ του 24χρονου, είχε προηγηθεί μία ακόμα μεγάλη φάση για την Ένωση, που θα μπορούσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ηταν στο 76' όταν ο Μπακάκης (βοήθησε και η δική του αγωνιστική άνοδος για την βελτίωση της εικόνας της ΑΕΚ) πέρασε κάθετη στον Μπρέσεβιτς, όμως ο Κροάτης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού αυτή πρώτα γκέλαρε μπροστά του, από τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σιόντης, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Ζουμπουλάκης, Ανδρεόπουλος (77' Ναγιάρ), Καρντόζο, Ταβάρες (71' Κόντος), Ρόχας (84' Μαρκόφσκι), Καϊκούτ, Χαβίτο
ΑΕΚ: Aνέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (66' Γιόχανσον), Ανάκογλου, Πλατέλλας (80' Ντούνης), Μάνταλος, Αραβίδης, Μπρέσεβιτς (89' Σοϊλέδης)

17.48 Μόνο οι περίπου 600 οπαδοί της ΑΕΚ ακούγονται στο γήπεδο!

17.32 Τους Ρόβα και Ζόριτς άφησε εκτός 18άδας την τελευταία στιγμή ο Δέλλας

17.29 Σχεδόν γεμάτη η γωνιά των οπαδών της ΑΕΚ στην κεντρική εξέδρα του γηπέδου της Κέρκυρας

17.22 Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες της ΑΕΚ κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο

17.19 Η ORIGINAL Κέρκυρας έχει κρεμάσει ένα πανό στο γήπεδο το οποίο γράφει "Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια"

17.12 Οι Μπάγεβιτς, Δέδες και Μιλοβάνοβιτς έχουν ακολουθήσει την ομάδα στην Κέρκυρα.

17.11 Πάνω από 100 φίλοι της ΑΕΚ είναι αυτή στη γωνιά της κεντρικής θύρας απέναντι από τα επίσημα. Αναμένονται κι άλλοι Ενωσίτες στο γήπεδο.

16.50 Η βροχή στην Κέρκυρα παίζει... παιχνίδια. Πότε αρχίζει δυνατή καταιγίδα και πότε σταματάει!

16.46 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε χωρίς προβλήματα στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα