Κέρδισε το... στοίχημα η Pirelli

13:43 12/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ικανοποιημένοι είναι στην Pirelli για την απόδοση των ελαστικών της στο πέμπτο γκραν πρι της σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, το οποίο φιλοξενήθηκε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική πίστα της Βαρκελώνης.

Οι πιλότοι για τον εν λόγω αγώνα είχαν στη διάθεσή τους τη μέση και τη σκληρή γόμα με την Pirelli

να παρουσιάζει πολλές βελτιώσεις όσον αφορά την αντοχή και τη φθορά δεδομένου ότι οι οχτώ από τους πρώτους δέκα πιλότους έκαναν δύο πιτ στοπ, ενώ πέρυσι είχαν κάνει τέσσερα.

Την ικανοποίηση του από τη συμπεριφορά των ελαστικών στο ισπανικό γκραν πρι εξέφρασε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Έμπερι.

«Είδαμε μερικές συναρπαστικές μάχες για την πρώτη δεκάδα της κατάταξης στο τελευταίο μέρος του αγώνα παρότι πολλοί οδηγοί είχαν επιλέξει τελείως διαφορετικές στρατηγικές. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής φέτος, σε κάθε αγώνα όχι μόνο όσον αφορά στον αριθμό των αλλαγών αλλά και τη σειρά που επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις τα διαφορετικά ελαστικά, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η βροχή που έπεσε το προηγούμενο βράδυ στην πίστα είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος και οδοστρώματος.

Αυτό μείωσε τη διαφορά ανάμεσα στη μέση και στη σκληρή γόμα και πρόσθεσε μια ακόμη παράμετρο στην εξίσωση. Μολονότι η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο απαιτητικές πίστες της χρονιάς η φθορά των ελαστικών και η πτώση στην απόδοσή τους ήταν υπό πλήρη έλεγχο όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν μόνο δυο pit stop. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται από πέρυσι στο Μιλάνο και στο Ισμίτ απ' όλη την ομάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους θερμά. Τώρα θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο δεύτερο τεστ μέσα στη σεζόν όπου εξελίσσουμε τα ελαστικά του 2015», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli.

Keywords
Τυχαία Θέματα