Κατσουράνης: Όσοι ήθελαν να με τελειώσουν, απέτυχαν

14:11 3/1/2015 - Πηγή: AEK365

Την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας επιθυμεί ο Κώστας Κατσουράνης με τον διεθνή μέσο να σημειώνει πως θα γυρίσει και θα κλείσει όπως πρέπει τη καριέρα του στην εθνική ομάδα υπογραμμίζοντας πως όσοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν απέτυχαν.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής μέσος του Ατρομήτου, Κώστας Κατσουράνης,

στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Γκολ χωρίς Σύνορα"

-Για την εμπειρία της Ινδίας: «Φανταστική εμπειρία η Ινδία. Μας φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ηταν πολύ ζεστοι οι άνθρωποι μαζί μας και μας έκαναν να νοιώσουμε άνετα. Για αυτό γίναμε οικογένεια τόσο γρήγορα. Σίγουρα μου έλειψε η οικογένειά μου, το παιδί μου, πρώτη φορά έμεινα τόσο μεγάλο διάστημα μακριά τους, αλλά αυτή ειναι η ζωή του ποδοσφαιριστή».
-Για τις ομάδες που αγωνίστηκε: «Είναι τιμή μου που έπαιξα σε μεγάλες ομάδες. Έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα σε όλες. Εντάξει σε κάποιους αρέσουμε, σε κάποιους άλλους όχι. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου».
-Για τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος έχει κάνει βήματα μπροστά. Θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να μπουν σε όμιλο του Γιουρόπα όπως το έκανε ο Αστέρας. Δεν τα κατάφεραν το καλοκαίρι, αλλά δεδομένα είναι μια ομάδα οργανωμένη που το μέλλον της ανήκει».
-Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Η δουλειά του φαίνεται στον ΠΑΟΚ, έχει την σφραγίδα του, είναι ομάδα και τα πάει αρκετά καλά».
-Για το μικρό ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες, αλλά αυτή είναι απόφαση του προπονητή και των ανθρώπων που αποφασίζουν για αυτά.Σίγουρα πάντα κάτι ψάχνεις σε μια περίοδο μεταγραφική για να σου δώσει λύσεις και ποιότητα».
-Για την κούραση που βγάζει ο ΠΑΟΚ: «Εντάξει είναι λογικό να βγαίνει η κούραση. Παίζουν οι ίδιοι συνέχεια. Είναι πολύ κουραστικό να έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και βαριά τα γήπεδα».
-Για το αν υπάρχει πλεονέκτημα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού που δεν έχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα είναι διαφορετικό να προετοιμάζεις την ομάδα σου για ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, παίζει χρόνια στην Ευρώπη, τελευταία τα πάει και πολύ καλά, οπότε δεν θεωρώ ότι έχουν πλεονέκτημα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Εχει την εμπειρία και το μεγάλο ρόστερ ο Ολυμπιακός για να ανταπεξέλθει».
-Για το γεγονός πως έπαιξε σε όλους τους μεγάλους εκτός Ολυμπιακού: «Όταν αγωνιζόμουν στην Παναχαϊκή έφτασα κοντά. Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει, αλλά κάτι χάλασε τελευταία στιγμή από πλευράς Ολυμπιακού και δεν προχώρησε η μεταγραφή».
-Αν υπάρχουν στιγμές που νοσταλγεί τα όσα έγιναν στο Euro 2004: «Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που βλέπεις τα βίντεο απο το 2004 και θυμάσαι τον μεγάλο θρίαμβο. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε, μας στιγμάτισε, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων μας. Το καλό είναι ότι συνεχίστηκε και μετά δεν βάζαμε τόσο πολύ το βίντεο».
-Για την χρυσή δεκαετία της εθνικής και το γεγονός πως τώρα η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή: «Φυσικά και υπάρχει εξήγηση. Ολα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ηρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα, έφυγε ο προπονητής, φύγαμε από τα αποδυτήρια ταυτόχρονα εγώ και ο Καραγκούνης. Δεν ξέρω ίσως δεν έπρεπε να γίνει αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Δεν ήταν εφικτό να είμαι στην εθνική, αφού δεν είχα ομάδα. Αλλαξαν πάρα πολλά. Εφυγε ο προπονητής, ο Φύσσας, ο Βόκολος. Μπήκαν νέα πρόσωπα και η ομάδα εφυσυχάστηκε λίγο με τις ομάδες που υπήρχαν στον όμιλο. Ολα έπαιξαν ρόλο»
-Για την αλλαγή της πετυχημένης συνταγής: «Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη. Δεν χρειάζεται να τα αναφέρω εγώ, τα έχουν πει όλοι. Η ομάδα έχει μπροστά της έναν τελικό που πρέπει να κερδίσει. Ο,τι έγινε, έγινε. Δεν κοιτάμε πίσω. Δεν βγήκαν κάποια πράγματα που θέλει ο προπονητής».
-Αν μπορεί να προκριθεί η εθνική: «Φυσικά και μπορούμε. Αν για παράδειγμα κάνουμε έξι νίκες ίσως δεν χρειαστεί καν το μπαράζ. Κλειδί είναι η Ουγγαρία».
-Για το θέμα προπονητή: «Δεν ξέρω τι γίνεται με το θέμα του προπονητή, αυτή τη στιγμή δεν έχει και πρόεδρο η ΕΠΟ. Ολα θα μπουν σε έναν δρόμο. Ο Καραγκούνης λατρεύει την ομάδα, ξέρουμε όλοι τι αντιπροσωπεύει. Θα κάνει την καλύτερη επιλογή. Οσοι έχουμε ποδοσφαιρική λογική καταλαβαίνουμε τι δυσκολία υπάρχει. Εχει πέσει στα χέρια του Γιώργου αυτό το ζήτημα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Θα πάρεις προπονητή για δύο ματς; Θα κοιτάξεις το μέλλον και θα χάσεις αυτή την προκριματική φάση; Δεν ξέρω. Είναι δύσκολη απόφαση. Μην ξεχνάμε πως μόνο αμα κερδίσουμε στην Ουγγαρία έχουμε ελπίδες»
-Για το αν ονειρεύεται την επιστροφή του στην Εθνική: «Εννοείται ότι θέλω να επιστρέψω. Ολοι όσοι προσπάθησαν να με σταματήσουν για τον Α ή Β λόγο νομίζω ότι απέτυχαν. Θα γυρίσω και θα κλείσω όπως πρέπει την καριέρα μου στην εθνική».
-Το ματς της Τούμπας και αν επηρέασε το κλίμα στο Μουντιάλ: «Είναι μια άσχημη στιγμή και δεν αξίζει να ασχολούμαστε τόσο. Δεν μας επηρέασε στο Μουντιάλ. Οσο μπορούσε η ομάδα είχε καλό κλίμα. Θα ήταν καλύτερο αν δεν γινόταν αυτό, αλλα δεν μας επηρέασε. Θεωρώ ότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μια τεράστια επιτυχία. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω δεν θα ξαναβρούμε παρόμοια στο μέλλον. Ισως είναι το μόνο ματς που θα θέλουμε να ξαναπαίξουμε όλοι. Θα μας μείνει απωθημένο. Είμασταν καλύτερη ομάδα. Παίξαμε μια ώρα με παραπάνω παίκτη, πέσαμε πάνω στον Νάβας αλλά δεν έπρεπε να πάμε στα πέναλτι. Αυτό ευνόησε την Κόστα Ρίκα».
-Τι σημαίνει η εθνική για αυτόν: «Είναι υποχρέωση να φοράς το εθνόσημο. Ετσι όπως τη ζήσαμε από το 2004 είναι αγάπη, δέσιμο, μια άλλη οικογένεια σε κάνει να νιώθεις πολύ χαρούμενος δημιουργείς οπαδούς για αυτή την ομάδα. Δημιουργήσαμε οπαδούς. Ο κόσμος την αγάπησε, τη στήριξε, σε όλα τα εκτός είχαμε κόσμο. Για όλους τους Ελληνες που θελουν το καλό της ομάδας δίναμε την ψυχή μας».
-Για τα νέα παιδιά που μπήκαν απευθείας στην ομάδα σε αντίθεση με ό,τι γινόταν παλαιότερα: «Αυτό είναι απόφαση κάθε προπονητή πως θα χειριστεί τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορώ να την κρίνω διότι μπορεί να βλέπει κάτι που δεν βλέπω εγώ. Ο Ρεχάγκελ για παράδειγμα μας έβαζε σιγά σιγά στην ομάδα και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν».
-Για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό και το νταμπλ που κατέκτησε: «Ήταν μια χρονιά που είχαμε σπουδαίους παίκτες μαζεμένους και πολύ καλή ομάδα. Αργήσαμε λίγο να βρεθούμε αλλά μετά κάναμε πολύ καλή σεζόν και με την έλευση του Νιόπλια δίκαια κατακτήσαμε το νταμπλ»
-Για τον Νίνη και το γεγονός πως πάντα πίστευα ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα: «Είμαι από αυτούς που πιστευαν και πιστεύουν στον Σωτήρη. Δεν πήγαν όπως περιμέναμε τα πράγματα, έχει σίγουρα την δική του ευθύνη, αλλά το ξέρει και ακριβώς για αυτό θα τα καταφέρει και θα έρθει στο επίπεδο που θέλει. Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και θα βοηθηθεί κι αυτός».
-Αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: «Μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Είναι καλό που επιτέλους υπάρχει ενδιαφέρον και έχουμε τρεις ομάδες να διεκδικούν. Αυτή είναι η διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει τους ίδιους σχεδόν βαθμούς με πέρυσι και είναι πρώτος επειδή και ο Ολυμπιακός χάνει πόντους. Αυτό είναι το φυσιολογικό να χάνουν βαθμούς όλοι. Να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο».
-Για το εξωτερικό κι αν πρέπει να φεύγουν νέοι οι Έλληνες: «Είναι καθαρά θέμα ότι ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Εδώ δυστυχώς ασχολείσαι και με άλλα πράγματα. Αν έχεις χαρακτήρα και μυαλό θα κάνεις καριέρα παντού. Αν βλέπεις ότι μπορεί να ξεφύγεις ίσως είναι καλύτερο να φύγεις μικρός. Υπάρχουν καλοί νέοι Ελληνες. Εντύπωση μου έχει κάνει ο Φάνης Τζανδάρης τον ξέρω τον είχα συμπαίκτη. Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Εχει όλα τα στοιχεία για να σταθεί σε πολύ ψηλό επίπεδο. Μπορεί να τα καταφέρει»
-Για την αποχώρηση της Νίκης Βόλου: «Αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να φύγουν οι νέοι σε μικρή ηλικία. Δεν είναι καλά τα πράγματα. Πρέπει να γίνει μια νέα αρχή να βάλουμε όλοι ένα χεράκι και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να θέλουμε αξιοκρατικό ποδόσφαιρο, με κόσμο στα γήπεδα, με οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Δεν ήμουν ποτέ αισιόδοξος γιατί θεωρώ πως ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και όχι πως θα πουλήσει το προϊόν. Αν κοιτάς μόνο το συμφέρον της ομάδας δεν ενδιαφέρεσαι για το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να γίνει κάτι καλό».

Keywords
κατσουρανης, ελλαδα, γκολ, καλοκαιρι, ΠΑΟΚ, παναθηναικος, ολυμπιακος, euro, εφυγε, νέα, ουγγαρια, επο, αμα, απωθημένο, σημαίνει, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, νίκος αναστασιάδης, μουντιαλ 2014, η ζωη, αποτελεσματα, τι σημαινει, βιντεο, το θεμα, γηπεδα, δουλεια, εθνικη, επο, θεμα, ινδια, καριερα, ονειρο, παιχνιδια, τα νεα, ωρα, αγαπη, αξιζει, ασχολεισαι, ατρομητος, βγαινει, βοκολος, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, διαστημα, δυστυχως, δικη, δωσει, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εβδομαδα, εξι, επρεπε, επιτυχια, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ηλικια, υπηρχαν, θυμασαι, κλιμα, λαθη, λογο, μακρια, μικρο, μυαλο, ομαδα, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, παμε, ποδοσφαιρο, ψυχη, ρεχαγκελ, σεζον, σιγουρα, συνεχεια, σφραγιδα, τιμη, φυγαμε, φορα, χρυση, απωθημένο, ασχημη, βηματα, ειμασταν, euro, φυσσας, κωστας, μεινει, μπροστα, μουντιαλ, νιωθεις, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, θελω να, χερια
Τυχαία Θέματα