Κατσικάρης: Με τον Αγγελόπουλο ήρθαν στην ΑΕΚ παίκτες μεγάλης αξίας

10:52 28/3/2015 - Πηγή: AEK365

H AEK επιστρέφει στο προσκήνιο ανταγωνιστική όπως σημείωσε ο Φώτης Κατσικάρης ο οποίος υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος, έγιναν τόσα πολλά πράγματα και ήρθαν παίκτες μεγάλης αξίας όπως και ένας άξιος και έμπειρος προπονητής όπως ο Ντράγκαν Σάκοτα. Παράλληλα, στάθηκε στη χημεία διοίκησης, παικτών, προπονητή και φιλάθλων που υπάρχει στη Βασίλισσα.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας

μίλησε για την ΑΕΚ και είπε τα εξής: "Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω παίκτης και στη συνέχεια προπονητής. Πέρασε πολύ δύσκολα η ομάδα και είναι πολύ ευχάριστο ότι εξελίχθηκε καλά. Σε τόσους μήνες με τον Μάκη Αγγελόπουλο έγιναν τόσα πολλά πράγματα, ήρθαν τόσοι παίκτες μεγάλης αξίας, μαζί με έναν άξιο και έμπειρο προπονητή που ξέρει όσο κανένας την ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι επιστρέφει ανταγωνιστική, οι άνθρωποι της θέλουν να την ξαναδούν στην Ευρώπη και υπάρχει τρομερή χημεία διοίκησης, προπονητή, παικτών και φυσικά των φιλάθλων".

Επίσης, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε
-Για την εξέλιξη των νέων παικτών: "Είναι ευχάριστο να εξελίσσονται πολλά παιδιά, να ωριμάζουν παίζοντας σε ομάδες απαιτήσεων. Είναι πολλά παιδιά που κάνουν καλή χρονιά και πράγματι θα δημιουργηθεί ευχάριστος προβληματισμός όταν βάλουμε κάτω τα κριτήρια για να φτιάξουμε την αποστολή του Ευρωμπάσκετ".
-Για τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό: "Είμαι προπονητής και καταλαβαίνω. Δεν είναι ευχάριστο πρωτίστως για τον ίδιο τον παίκτη. Οι καταπονήσεις των παικτών είναι πολλές. Το θέμα είναι οι τραυματισμοί να είναι περαστικοί. Αυτό το κομμάτι πάντα θα υπάρχει στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ελπίζω τα παιδιά να είναι καλά. Με τον Βασίλη έχουμε μιλήσει, μιλούσαμε συχνά και πριν. Είναι δεδομένη η θετική του διάθεση και το πόσο αγαπάει την Εθνική Ομάδα".
-Για τους Παππά-Γιάνκοβιτς: "Με τις αλλαγές που έγιναν και την απόφαση να στηριχθεί η επιλογή Γιάνκοβιτς στο 3, η εμπιστοσύνη αυτή τον έχει βοηθήσει. Είναι πολύ ταλαντούχος. Μέσα από τα παιχνίδια, μέσα από τα λάθη μαθαίνει και ωριμάζει. Ο Παππάς εκμεταλλεύθηκε τη φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς, που του ταιριάζει. Έχει πολύ ταλέντο. Ξέρετε, κάθε παίκτης χρειάζεται διαφορετικό χρόνο και συνθήκες. Τώρα ήρθε η κατάλληλη ώρα για εκείνον. Ωριμάζει αγωνιστικά και συναισθηματικά και ήδη έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα αυτά τα κομμάτια".
-Για την υπόθεση Κουφού: "Είμαι αισιόδοξος για την επαφή με τον Κουφό και τη διάθεση του. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ξέρουμε την διαδικασία των free agents. Αν βρει ομάδα σε χρόνο τέτοιο που θα του επιτρέψει να μπει στην προετοιμασία και είναι υγιής, θα έρθει. Μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Θα ξαναπάω στις ΗΠΑ, θα ξαναβρεθούμε".
-Για τον Βεζένκοφ: "Δεν με απασχολεί το θέμα, γιατί είναι σε επίπεδο φημών. Το σχόλιο που θα κάνω είναι ότι πρόκειται για καταπληκτικό παίκτη, πολύ έξυπνο, σε μια θέση που μαζί με εκείνη του πλέι μέικερ είναι οι πιο σημαντικές στο μοντέρνο μπάσκετ".
-Για τους Έλληνες στο NCAA: "Έχουμε ειδικό δίκτυο που παρακολουθεί αρκετά παιδιά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Χωρίς να είναι κάτι πιεστικό, που πρέπει ή θα γίνει άμεσα, τους παρακολουθούμε. Άλλωστε, τα δεδομένα του κολεγιακού από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικά".
-Για το αν θα είναι ίδιοι οι συνεργάτες του στην Εθνική: "Βεβαίως, γιατί θεωρώ ότι δουλέψαμε άψογα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε επίπεδο σχέσεων και νοοτροπίας. Είναι επιθυμία όλων. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ πέρυσι και αυτό που μας πλήγωσε μεγάλωσε την επιθυμία μας".
-Για τις ελληνικές ομάδες στην Euroleague και το αν μπορούν να φτάσουν στο Final Four: "Έχουν τις δυνατότητες. Είναι έμπειροι οργανισμοί. Και οι δύο έχουν τον χαρακτήρα και τις προσωπικότητες να προκριθούν. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ουδείς τους θέλει αντιπάλους στην οκτάδα. Το μειονέκτημα έδρας είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά σε κάνει και πιο δυνατό. Πιο πολύ ο Ολυμπιακός, που έχει από χρόνια τις βάσεις που συνεχίζονται αλλά και ο Παναθηναϊκός, που έκανε μεγάλες αλλαγές και συνεχώς μεγαλώνει ξανά, έστω κι αν έχει διαφορετική εικόνα στο ΟΑΚΑ σε σχέση με τα εκτός έδρας".
-Για τις φήμες που τον θέλουν συχνά κοντά στη Ρεάλ: "Τι να πω, έχω κουραστεί με αυτό. Μιλάω ειλικρινά. Από το 2011 που τους αποκλείσαμε στους τελικούς, το όνομά μου υπάρχει πολύ καλά στα μπλοκάκια τους. Αυτό το γνωρίζω, το έχω εισπράξει. Με έχουν καλά αξιολογημένο. Ως εκεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα