Καθηγητής μαθηματικών δικαιώνει τη Ντόρτμουντ (VIDEO)

11:41 20/5/2014 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και στη Μπορούσια Ντόρτμουντ η οργή δεν έχει κοπάσει για την απόφαση του διαιτητή Φλόριαν Μέγιερ να μην μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο Χούμελς με τον Ντάντε να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Η εφημερίδα BILD επιστράτευσε έναν καθηγητή μαθηματικών, τον Ούλριχ Κόρτενκαμπ, ο οποίος δικαιώνει την Μπορούσια Ντόρτμουντ καθώς στην ανάλυση του σημειώνει πως το κέντρο της μπάλας, τη στιγμή της απομάκρυνσης της από τον Ντάντε,

βρισκόταν 15 εκατοστά μέσα στη γραμμή του τέρματος.
Ο καθηγητής εξηγεί πως με δεδομένο ότι η ακτίνα του κέντρου της μπάλας από την περίμετρο της είναι 11 εκατοστά, η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή κατά 4 εκατοστά.
Στο συμπέρασμα αυτό, ο καθηγητής μαθηματικών κατέληξε επιλέγοντας δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες προς το τέρμα του Νόιερ, τράβηξε τις σχετικές γραμμές που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία και διαπίστωσε πως το σημείο που τέμνονται είναι 15 εκατοστά μέσα στο τέρμα.
Ο Μέγιερ δεν μέτρησε το γκολ έπειτα από συμβουλή του βοηθού ο οποίος πάντως έκανε δυο λάθη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα γιατί θα πρέπει να σημειωθεί πως στην επίμαχη φάση ο Χούμελς που κάνει το σουτ είναι σε θέση όφσαιντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα