«Κάθε χρονιά και υψηλότεροι οι στόχοι»

17:13 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στο VolleyBall24 παραχώρησε η 19χρονη διεθνής ακραία του Ηρακλή Κηφισιάς Πένυ Καραγκούνη, όπου μίλησε για τους στόχους της ομάδας της στο φετινό πρωτάθλημα, για την πορεία της Εθνικής ομάδας των Γυναικών στο Euro League, αλλά και για πολλά αλλά ενδιαφέροντα.

VOLLEYBALL24: Πένυ, πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σου βήματα;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Πρώτο έπαιξα βόλεϊ σε ηλικία 6 ετών στις ακαδημίες

του Ηρακλή Κηφισιάς. Στην ηλικία των 11 ετών κατακτήσαμε το πρώτο μας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων. Έκτοτε και μέχρι πριν από ένα χρόνο πήραμε 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες. Ήμουν στέλεχος στις Εθνικές ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων και τώρα στην Εθνική Γυναικών.

VOLLEYBALL24: Πέρυσι ήταν ίσως η πρώτη χρονιά που στο πίσω μέρος του μυαλού σας, κάνατε σκέψεις για πλασάρισμα στα ψηλά της βαθμολογίας. Κρίνε μας λίγο το επίπεδο των ομάδων και το πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Είναι αλήθεια πως το επίπεδο του περσινού πρωταθλήματος ήταν σχετικά χαμηλό σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Όμως αυτό δίνει ευκαιρία σε νέους αθλητές να πάρουν συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και να αναδειχθούν. Αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα ευελπιστώ πως θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τις πρώτες θέσεις όσο και για τις τελευταίες. Οι νικητές θα αναδειχθούν στο παρκέ.

VOLLEYBALL24: Μπορεί η περσινή χρονιά, να αποτελέσει βάση για το μέλλον; Έχοντας δηλαδή φέτος υψηλότερους στόχους;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Πάντα η προηγούμενη χρονιά πρέπει να αποτελεί βάση για την επόμενη. Οι στόχοι είναι κάθε χρονιά και υψηλότεροι.

VOLLEYBALL24: Οι δικοί σου, προσωπικοί, στόχοι για φέτος και για τη συνέχεια της καριέρας σου;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Σίγουρα οι προσωπικοί μου στόχοι είναι κάθε χρόνο υψηλοί όπως και φέτος. Η επίτευξη τους είναι θέμα δουλειάς.

VOLLEYBALL24: Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να πάει μπροστά το Ελληνικό Γυναικείο βόλεϊ;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο οι σύλλογοι να επενδύσουν στις ακαδημίες τους, τοποθετώντας στα τμήματα ανάπτυξης έμπειρους προπονητές με ικανότητα να διδάξουν τις νέες τεχνικές στις κοπέλες. Στόχος του κάθε συλλόγου θα πρέπει να είναι η ανάδειξη ταλέντων που στο μέλλον θα στελεχώσουν την Εθνική μας ομάδα.

VOLLEYBALL24: Ένα σχόλιο για την εθνική ομάδα και πως είδες την πορεία της στο Euro League;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Η ομάδα που συμμετείχε στο φετινό Euro League αποτελείται από μικρές σε ηλικία κοπέλες που τους λείπουν οι εμπειρίες. Υπάρχει όρεξη για δουλειά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω τα αποτελέσματα θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου.

VOLLEYBALL24: Πες μας αλήθεια την πιο ωραία σου στιγμή αυτά τα χρόνια στον Ηρακλή Κηφισιάς, αλλά και η πιο άσχημη;
ΠΕΝΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ: Η πιο όμορφη στιγμή νομίζω ηταν η κατάκτηση του πρώτου μου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασιδων, όταν ήμουν στην Πέμπτη δημοτικού, που αποτελούσε πρωτόγνωρη εμπειρία. Η πιο άσχημη ήταν όταν πριν τα τελικά του Πανευρωπαϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα