Καθάρισε και το ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ

20:57 24/9/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Οθέλος Α.-Ομόνοια: 0-1
(Ποτέ 89')

Ανήμερα των 30στών του γενεθλίων, Ο Μικαέλ Ποτέ εξελίχθηκε στον «χρυσό» σκόρερ της Ομόνοιας στο εξ αναβολής παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στον Οθέλλο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο οποίο το τριφύλλι επικράτησε πολύ δύσκολα με 1-0.

Ο διεθνής επιθετικός από το Μπενίν σκόραρε στο 89' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και επέτρεψε

στην ομάδα του Κώστα Καϊάφα να «δραπετεύσει» με ένα τρίποντο που, βάσει της γεινκότερης εικόνας του αγώνα, φάνηκε ότι δε θα έβαζε στη συγκομιδή της. Ταυτόχρονα, επέτρεψε στο «τριφύλλι» να τερματίσει το αρνητικό σερί των δύο συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη.

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: 2-0
(Μαντούκα 65', Αλωνεύτης 76')

Με ηγέτη και σκόρερ τον Γκουστάβο Μαντούκα, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με σκορ 2-0 της Ανόρθωσης και συμπλήρωσε το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλή στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο γήπεδο τον Μαντούκα, που άλλαξε όλη την ροή του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε το πρώτο γκολ στο 66', ενώ κέρδισε το πέναλτι στο 75', με το οποίο σημειώθηκε το δεύτερο γκολ. Ο Μαντούκα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Βέγκα απέκρουσε, και στην επαναφορά ο Αλωνεύτης πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Η Ανόρθωση ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λαίφη, στην φάση του πέναλτι. Η ομάδα του Αντρέ Πάους παρουσιάστηκε πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, είχε κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της. Στην επανάληψη, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και τελικά υπέστη την ήττα.
Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν στον αγώνα και οι δύο ομάδες, κυρίως το ΑΠΟΕΛ. Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στην Αγία Νάπα έγιναν οκτώ συνολικά αλλαγές προσώπων. Αναγκαστικές ήταν οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα για την Ανόρθωση, αφού οι Καμίνσκι, Χόλγκερσον, Εντέ και Σαμπάλα δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα