Καθάρισε και με δέκα το Βέλγιο..

00:54 27/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-8ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ-ΒΕΛΓΙΟ: 0-1
Γήπεδο: Arena de Sao Paulo

Τι κι αν ήταν ουσιαστικά αδιάφορο, τι κι αν βρέθηκε από νωρίς με 10 παίκτες, το Βέλγιο κέρδισε τη Νότιο Κορέα με 1-0, έκανε ρεκόρ

συγκομιδής βαθμών σε Μουντιάλ και πέταξε εκτός τους Ασιάτες. Με τις ΗΠΑ θα κοντραριστεί η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς στην επόμενη φάση.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μιραλάς έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά εκεί δεν υπήρχε Βέλγος, ενώ στο 10' ο Γ.Γκ.Κιμ έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 23ο λεπτο ο Μιραλάς κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα των Κορεατών και στη συνέχεια της φάσης δεν έδωσε σωστά και στο 24' ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά, ο Μιραλάς προσπάθησε να σουτάρει και οι κόντρες ευνόησαν τον Μέρτενς, που μόνος του φάτσα με τον Κιμ, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Στο 30ο λεπτό, ο Σ.Γ.Κι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ, με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στο ίδιο λεπτό, ο Σον έπιασε την κεφαλιά, με τον Ντεφούρ να διώχνει στη γραμμή. Στο 36ο λεπτό, ο Μέρτενς εκτέλεσε από πολύ μακριά ένα φάουλ, με τον Κιμ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 44' ο Ντεφούρ αντίκρισε απ' ευθείας κόκκινη, για πάτημα στο καλάμι του Τς.Σ.Κιμ.

Στο 51' και στο 52' ο Λι απείλησε τον Κουρτουά με σουτ και κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 58' ο Μέρτενς βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κιμ έδιωξε δύσκολα. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Κορέα είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Σον και στο 61' μετά από κόρνερ, ο Κι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε. Στο 68ο λεπτό, ο Φελαϊνί έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά δε βρήκε στόχο και τελικά στο 77' ο Όριγκι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κιμ απέκρουσε ασταθώς και ο Βερτόνχεν στην επαναφορά, με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για το Βέλγιο. Στο 80ο λεπτό, ο Λι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων κι έκανε το τσίμπημα, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 82' ο Κου έκανε το σουτ, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε. Στο 90' ο Αζάρ έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κιμ έπεσε κι έδιωξε εντυπωσιακά, εώ στο επόμενο λεπτό ο Τς.Γ.Λι έκανε το σουτ, με τον Κουρτουά να διώχνει και στη συνέχεια ο Κ.Χ.Λι σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Στο 90+2' ο Λι έπιασε τρομερό τακουνάκι, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Σ.Γκ.Κιμ, Σ.Γ.Γιουν, Γ.Γκ.Κιμ, Χ.Μ.Σον (73' Γι), Γ.Λι, Κου, Χαν (46' Κ.Χ.Λι), Κι, Τς.Γ.Λι, Σ.Β.Κιμ (66' Mπ.Κ.Κιμ), Χονγκ

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βερτόνχεν, Λόμπερτς, Φαν Μπούιτεν, Φελαϊνί, Ντεφούρ, Μιραλάς (87' Αζάρ), Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60' Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε, Μέρτενς (60' Οριγκί)

Keywords
Τυχαία Θέματα