«Καθάρισε» η Ξάνθη

21:40 27/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τη Νίκη Βόλου στα Πηγάδια για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Το ματς

Η Ξάνθη πέτυχε τα τέρματα που καθόρισαν τη μοίρα του αγώνα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Αμφότερα όμως ήταν απόρροια της υπεροχής των "ακριτών" στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Η επιθετικότητα της ομάδας του Λουτσέσκου ανάγκασε τη Νίκη να κλειστεί πίσω από τη σέντρα και να επιστρατεύσει

τη δύναμη (τρεις κίτρινες μέχρι το 22') για να προστατευτεί, αλλά με κορυφαίο του γηπέδου τον Ταΐρη ήταν δύσκολο ν' αντέξει. Ο γκολκίπερ των Βολιωτών έδιωξε το σουτ του Καπετάνου στο 31' και του Σολτάνι στο 40', αλλά στο 47' εκτέθηκε από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι δεν κάλυψαν τον Κλέιτον που εκτέλεσε αμαρκάριστος. Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση των φιλοξενούμενων στο 2-0 από τον Σολτάνι στο 54', ο οποίος δεν λάθεψε όντας σε θέση βολής, αφού ουδείς αντέδρασε μετά την κόντρα στο σουτ του Μπαξεβανίδη.

Η Νίκη να δεν είχε πολλά περιθώρια έκτοτε. Ο Τζαναβάρας δοκίμασε να ξαναγράψει την ιστορία του ματς με τις γρήγορες αλλαγές του (η τελευταία στο 67'), αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε χειροπιαστό. Αντίθετα τόσο ο Μπαξεβανίδης θα μπορούσε να σκοράρει στο 64', αλλά ο Ταΐρης έσωσε ξανά, όσο οι Κλέιτον (κεφαλιά στο δοκάρι στο 83') και Καπετάνος (αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 88').

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ουάλας, Βασιλακάκης (77' Παπαστεριανός), Ομπόντο (83' Φλίσκας), Λουσέρο (46' Ράνος), Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Μαρινάκης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Τσουκάνης (46' Αργυρίου), Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης (64' Σκούρτης), Μάρτινς (67' Νέτι), Σταμπολζίεφ, Νικλητσιώτης, Τζιώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα