Κατέδωσε φοροφυγάδες και πήρε 104 εκ. δολάρια

15:32 12/9/2012 - Πηγή: AEK365

Το ποσό των 104 εκατ. δολαρίων θα λάβει από τις αμερικανικές αρχές κατά της φοροδιαφυγής το πάλαι ποτέ στέλεχος της UBS Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του γιατί κατέδωσε τον τρόπο με τον οποίο διευκόλυνε η ελβετική τράπεζα Αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφεύγουν.
Το 2008 ο Μπίρκενφελντ καταδικάστηκε για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με το ρόλο του στην όλη απάτη ενώ ομολόγησε τη συμμετοχή

του. Ο Μπίρκενφελντ έδωσε στις αρχές στοιχεία για Αμερικανούς πολίτες που φοροδιαφεύγουν αποκρύπτοντας κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς της UBS.
Έτσι, o πρώην τραπεζίτης της UBS αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές της Πενσιλβάνια τον Αύγουστο καθώς εξέτισε τους 31 από τους συνολικά 40 μήνες ποινής που του είχε επιβληθεί για απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών.
Με τον τρόπο του εξώθησε την ελβετική τράπεζα να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές και τουλάχιστον 33.000 Αμερικανούς καταθέτες να αποκαλύψουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και να καταβάλουν φόρους ύψους πέντε δισ. δολαρίων.
Το πρακτορείο Reuters, υπολογίζει μάλιστα ότι ο αποκόμισε καθαρή αμοιβή 46.000 δολ. για κάθε ημέρα που έμεινε στη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα