Καταφθάνουν στη Βουλή οι υπουργοί

17:05 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στην Βουλή καταφτάνουν σταδιακά οι υπουργοί της κυβέρνησης για το επικείμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα καθορίσει το τι θα συμβεί στη συνέχεια με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος καταφτάνοντας σ τη Βουλή,

δήλωσε ότι είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και σήμερα, Κυριακή, συνάντηση μαζί του. Ο κ. Λοβέρδος δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συνομιλιών, είπε όμως ότι την ώρα της συνάντησης πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και τον ενημέρωσε «για κάποια πράγματα που έπρεπε να ξέρω».

Προσερχόμενος στο κτίριο της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής δήλωσε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού είναι «καθαρή», προσθέτοντας ότι ο ίδιος περίμενε από τον κ. Σαμαρά «ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης αφού εξέφρασε την ευχή να επιτύχει το εγχείρημα της συναίνεσης, πρόσθεσε ότι «ελπίζω να είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των πολιτικών κομμάτων».

Ο κ. Καστανίδης, αναφέρθηκε και στην προϋπόθεση που έθεσε ο κ. Σαμαράς για την παραίτηση του κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «πρέπει να προσέχει όσα λέει, επειδή είναι σαν να λέμε εμείς ότι για να συνεννοηθούμε με τη ΝΔ πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου συνέστησε «ψυχραιμία και υπευθυνότητα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι «τι πρέπει να γίνει και τι δεν πρέπει να γίνει». Όπως διευκρίνισε, αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να μείνει «έστω και μία ώρα» η χώρα χωρίς κυβέρνηση και χωρίς πρωθυπουργό. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε, είναι να υλοποιηθεί «σήμερα κιόλας» το όραμα της εθνικής συνεννόησης και εθνικής συνεργασίας.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά περί παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, ανέφεραν ότι το θέμα δεν είναι το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε το έχει ξεκαθαρίσει ήδη ο ίδιος. Προφανώς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, μόλις υπάρξει συμφωνία, πρωθυπουργός δεν θα είναι ο κ. Παπανδρέου. Το ουσιαστικό, κατά τις ίδιες πηγές, είναι η συμφωνία για το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και η δέσμη των ενεργειών για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα