Κατά του γηπέδου της ΑΕΚ ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

16:43 27/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είχε επιχειρηματολογήσει σφόδρα κατά του γηπέδου της ΑΕΚ με επιχειρήματα της δημοτικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Φιλαδέλφειας, Συγκεκριμένα ο Σταύρος Κοντόνης από το βήμα της Βουλής σαν βουλευτής τότε είχε πει: «Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα

έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση. Πόσο μάλλον του Άλσους. Θα πρέπει να τονιστεί το θέμα της Λάρισας. Στο «Καραϊσκάκης» καταστράφηκε ο στίβος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μη γινόμαστε μοχλός στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν να μείνουμε σε μία σταθερή κατεύθυνση. Σεβασμός στο περιβάλλον».

Για την ιστορία λίγες μέρες νωρίτερα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε πει από το βήμα της Βουλής για το ίδιο θέμα:" Το πρώτο ζήτημα, είναι η προστασία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Εμείς, γνωρίζετε, κ. Πρόεδρε, ότι αρχή μας είναι ότι δεν πρέπει να θίγεται καθόλου το περιβάλλον, αλλά ούτε να κόβεται ένα δέντρο.
Μετά από επαφές που έγιναν σήμερα, από τις οποίες αποδείχθηκε ότι μετατοπίζεται το γήπεδο κατά 6 μέτρα από τις προσφυγικές κατοικίες για να μην τις πνίγει και ότι θεωρείται τεχνικά αυτό αναγκαίο, ένα μικρό κομμάτι του άλσους να δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο. Εμείς, αυτό που κάνουμε σαν βελτιωτική πρόταση είναι πως ό,τι κομμάτι του άλσους δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο, να προβλεφθεί ρητά μέσα στον νόμο ως αντιστάθμιση εκτός από τη δενδροφύτευση που θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο δάσος.
Από την πύκνωση της δενδροφύτευσης, να δοθεί και άλλος χώρος από την ΑΕΚ εκτός του άλσους, αντίστοιχος χώρος με αυτόν που αφαιρείται από το άλσος για να δενδροφυτευτεί και πράσινο και να έχει τον ίδιο χαρακτήρα με το τμήμα που αφαιρέθηκε, είτε τμηματικά - είτε εξολοκλήρου ένα τέτοιο οικόπεδο που θα κάνει αυτή την αντιστοίχιση.
Επίσης, έχουμε ζητήσει ότι στην παρ. 4 του άρθρου 81, το υπόλοιπο άλσος, δηλαδή αυτό που απομένει μετά από την αφαίρεση αυτού του τμήματος που δίνεται στην ΑΕΚ, να υπάρξει ρητή πρόβλεψη ότι δεν αποχαρακτηρίζεται από τον δασικό χαρακτήρα που έχει βάση του νόμου του 2011, κ.λπ".

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η τροπολογία που περιγράφει ο κύριος Στρατούλης όσο και οι άλλες δύο βελτιωτικές προτάσεις που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει στο νομοσχέδιο αφού μετά την κωλοτούμπα της τότε αντιπολίτευσης προτάθηκαν από την ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα