Καραγκούνης: Είχαμε δύναμη και όρεξη για την νίκη

10:03 8/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στην δεύτερη θέση του 7ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ παρέμεινε η Εθνική Ελλάδας μετά το 1-0 επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους με τον Γιώργο Καραγκούνη να επισημαίνει την δύναμη και την όρεξη που έδειξαν οι Έλληνες διεθνείς για την νίκη.

Σε δηλώσεις του στο MEGA μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας τόνισε: ο κίνητρο ήταν μεγάλο από την αρχή, γιατί έτσι γίνεται όταν ξέρεις πως

πρέπει να παίξεις μόνο για τη νίκη. Είχαμε τη δύναμη και την όρεξη για τη νίκη. Ξέραμε πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλλά πήραμε μία σπουδαία νίκη γιατί τώρα έγινε πιο ξεκάθαρο το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, έχουμε τρία ματς στο γήπεδό μας και ένα με το Λιχτενστάιν εκτός έδρας. Η Βοσνία έχει δύσκολα παιχνίδια και γενικά η διοργάνωση έχει ακόμα δρόμο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις, πως τελείωσε κάτι. Όλα τα παιχνίδια έχουν παγίδες. Δεν είναι αμελητέο να εξασφαλίζεις τη δεύτερη θέση. Κλείνει μία χρονιά καλά και βλέπουμε πιο καθαρά τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι μπροστά μας μεγάλο το κίνητρο, γιατί όλοι θέλουμε να πάμε στο επόμενο Μουντιάλ που θα γίνει στη Βραζιλία».
Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: «Δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Η Εθνική είναι μία. Σε κάθε ματς έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή και στο τέλος πρωταγωνιστεί η ομάδα. Σημείωσε ένα ωραίο γκολ και ήταν σημαντικός για τη νίκη ο Λάζαρος. Όπως και όλοι οι παίκτες. Πλέον το κλίμα είναι πολύ καλό για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Το σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Με την ισοπαλία της Σλοβακίας εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα».
Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Θα χαρώ τη νίκη, θα ξεκουραστώ και θα δω τι θα γίνει. Ήταν μία δύσκολη και επίπονη χρονιά, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν μία τρομερή εμπειρία αυτά που πέρασα φέτος και τώρα θέλω να χαρώ τις διακοπές μου».

Την ανάγκη η εθνική ομάδα να πετύχει το απόλυτο μέχρι το τέλος υπογράμμισε ο Κώστας Μανωλάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Όπως δήλωσε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός: Η ομάδα πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την συνέχεια. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος. Πλέον μπορούμε να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί για τη συνέχεια».
Για την συνεργασία του με τον Παπασταθόπουλο υπογράμμισε: «Είχαμε καλή συνεργασία με τον Σωκράτη. Είναι ένας σπουδαίος αμυντικός και φαίνεται από τις μεταγραφές που έχει κάνει».

Νίκες μέχρι τέλος ήταν και το σύνθημα που έδωσε ο Ορέστης Καρνέζης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή τερματοφύλακα στο MEGA
Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Λιθουανίας: «Θέλαμε τη νίκη επί της Λιθουανίας και τα καταφέραμε. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία για να παραμείνουμε σε τροχιά πρόκρισης. Παίζαμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, είμαστε όμως καλοί παίκτες, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ».
Για την κόπωση και το γεγονός ότι ήταν κοντά οι διακοπές των διεθνών: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όλοι προερχόμασταν από μια κουραστική σεζόν, αφού κάποιοι δώσαμε αρκετά ματς τη φετινή σεζόν. Ήμασταν, όμως, συγκεντρωμένοι και πήραμε τους τρεις βαθμούς».
Για το αν κοιτούν τη βαθμολογία πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς: «Όταν είσαι στο παιχνίδι δεν σκέφτεσαι τίποτα πέρα από τη νίκη».
Για το αν καλύπτεται η βαθμολογική διαφορά (+3) με την Βοσνία: «Οφείλουμε να κερδίσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια. Ελπίζουμε να στραβοπατήσει η Βοσνία, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
Για τον πλαστικό χλοοτάπητα και την εικόνα της Εθνικής στο παιχνίδι με την Λιθουανία: «Προετοιμαζόμασταν αρκετό καιρό για αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε πολύ τη νίκη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Δεν μας επηρέασε ο πλαστικός χλοοτάπητα, αν και υπήρχε λίγη κούραση κοντά στο τέλος του αγώνα».
Για την κόπωση των διεθνών και το αν απειλήθηκαν από τους Λιθουανούς: «Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και έβλεπα ότι τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα και δείξαμε πόσο θέλαμε αυτό το παιχνίδι».
Για την ενότητα που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Φαίνεται αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μια γροθιά. Η μόνη δυσκολία που είχαμε ήταν πως βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Όλα τα άλλα είναι σχετικά».
Για τη δική του εμφάνιση: «Ήταν από τα καλά παιχνίδια που έχω κάνει με την Εθνική. Εκείνο που θέλω είναι να βοηθάω την Εθνική και να παίρνουμε τις νίκες. Στόχος μας, είναι να κάνουμε το πέντε στα πέντε και τώρα θέλουμε τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα ματς».

Keywords
Τυχαία Θέματα